Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Avondprogramma Oliebollentocht bekend

Gepubliceerd op 09 december 2014 00:00, bijgewerkt op 09 december 2014 12:30 (636 keer bekeken) 2Reacties

De Oliebollentocht is een jaarlijks terugkerende traditie. Dit jaar maakte de organisatie daarvan in een agenda bericht bekend dat er ook een avondprogramma zou komen. Ligfiets.net heeft de primeur voor de inhoud van dat programma.

In het agenda bericht staat het avond programma al duidelijk aangekondigd. Er is gelegenheid tot overnachten, er zijn douches aanwezig maar je moet wel zelf je slaapmatje en slaapzak mee nemen. Je bent dan uiteraard zeker op tijd aanwezig voor de tocht maar er is voor de avond een bijzonder leuk initiatief. Er is een avondprogramma met een paar bijzondere rondleidingen.

In de avond kun je aansluiten bij de groep mensen die rond 19:00 ergens in de buurt uit eten gaan. Hiermee begint dan het avondprogramma.

Je kunt daarna in de avond twee bedrijven bezoeken, de rondleidingen volgen na elkaar. Zo is er een rondleiding in de fabriek van Challenge ligfietsen, een rondleiding in de ontwikkelafdeling van Intercitybike en staat er voor de borrel erna een bijzonder biertje op de tap.

Laten we met de borrel beginnen. In Nijmegen is gevestigd de brouwerij van Oersoep bier. De organisatie van de Oliebollentocht heeft het een "bier voor de liefhebber" genoemd en uiteraard is dat een mooie uitspraak. Want wat is een liefhebber en ben jij er dan ook een? Met andere woorden een uitdaging voor de fietsliefhebber om te kijken of ze ook bierliefhebber zijn.

Daarvoor ben je natuurlijk ook al in de fabriek geweest van Challenge. Een zeer bekend merk ligfietsen met een breed scala aan modellen. Waarschijnlijk erg interessant om te zien welke ontwikkelingen daar plaatsvinden of hebben plaatsgevonden.

En nu we het over ontwikkelingen hebben gehad, de andere rondleiding die te combineren is op dezelfde avond is de ontwikkelafdeling van Intercitybike. Het zit in hetzelfde pand dus allemaal op korte afstand van elkaar. Bij Intercitybike leer je natuurlijk alles over de techniek en ontwikkeling van de DF Velomobiel en kun je alles vragen hierover.

Het lijkt zo te zien naar onze mening een fantastisch programma wat bijna op zichzelf staand al een bezoek waard is en nu als "voorprogramma" van de Oliebollentocht beschikbaar is gekomen.

Redactie

Reacties (2)

avatar

Klinkt erg leuk, heb er zin in!

Wilco, 09 dec 2014 21:59

hebbes

Helemaal mee eens Wilco, fietsen en bier drinken. Ik ben voor, maar moeten we ons hier nog apart voor inschrijven?

hebbes, 14 dec 2014 16:50