Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Strooiroutes in de Fietsouteplanner

Gepubliceerd op 06 december 2014 15:39, bijgewerkt op 07 december 2014 21:48 (870 keer bekeken) 7Reacties

Hoewel het nog niet echt koud is, wordt er al wel preventief gestrooid op de fietspaden. Als de winter echt doorzet, dan kan het handig zijn om de gestrooide routes te kunnen vinden. Of, zolang het niet echt glad is juist te vermijden om schade aan je fiets door zout te voorkomen. In beide gevallen moet je de betreffende routes wel kunnen vinden.

De vrijwilligers die gegevens verzamelen voor de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond zijn op het moment bezig om die routes in te tekenen. In de afbeelding zijn in lila de op 7 december ingetekende strooiroutes te zien.

Een flink deel van de gemeentes is al ingetekend, maar vooral buiten de steden vinden we nog grote gaten. Om deze gaten op te vullen vraagt de Fietsersbond om hulp. Je kunt helpen door vrijwilliger te worden.

Het gaat hier om de officiële strooiroutes. Het is niet altijd gemakkelijk om deze routes boven water te krijgen: flink zoeken op de gemeentelijke en provinciale websites. Voor het zoeken van de strooiroutes zelf hoef je geen vrijwilliger te zijn. Als je een plan gevonden hebt, zet dan een link in een opmerking onder dit bericht, dan kunnen andere vrijwilligers het vervolgens oppakken.

Kijk hier voor de
actuele details
Hier kun je ook inzoomen.

Redactie

Reacties (7)

Ruitenbeek2

De westkant van Amsterdam Rijnkanaal wordt gestrooid van Utrecht tot het fort bij Abcoude. Alleen de laatste 3 kilometer tot Driemond worden niet gedaan. Ook alle afgaande polderwegen worden van zout voorzien.

Ruitenbeek2, 07 dec 2014 09:29

Maaaike

De gemeente Leiden verwijst op deze pagina naar een PDF: http://www.leiden.nl/winter
maar let op de bestandsnaam: geldt dat kaartje ook voor winter 2014-2015?

Gemeente Leidschendam-Voorburg: http://www.leidschendam-voorburg.nl/Kaart-gladheidbestrijding-wegen-eerste-prioriteit.html

Gemeente Kaag en Braassem: lijst met straatnamen (geen kaartje?) https://secure.kaagenbraassem.nl/wonen-en-leven/gladheidbestrijding_3335/item/strooien-bij-gladheid_13391.html

Maaaike, 07 dec 2014 17:10, bewerkt op 07 dec 2014 17:37

MaartenSneep

Ook gevonden:

• Nieuwkoop: kaart van maar liefst 7 MB… (onderaan de pagina)
• Katwijk: kaart verdeeld over 8 PDF-pagina’s…
• Voorhout, Warmond, Sassenheim: per kern een opsomming van straatnamen; geen kaartjes maar wel aparte vermelding van fietsroutes.
• Noordwijkerhout: bij “Hoofdroute strooiwagen twee” worden expliciet enkele fietspaden genoemd.
• Noordwijk: geen routes gevonden!
• Voorschoten: “De strooiroutes van 2012/2013 zijn gelijk aan de strooiroutes van 2011/2012” (sic) 3 routes met elk een eigen pdf-kaartje + 1 pdf met alle routes in tekst uitgeschreven.

Ik heb gisteravond Amstelveen toegevoegd. Ik heb gemerkt dat je lokaal vrij bekend moet zijn om de routes goed in te kunnen tekenen. De expliciete fietsroutes zijn niet zo'n probleem, maar de wegen waar geen gescheiden fietspad langs ligt wel: welke daarvan befietsbaar worden door het strooien voor auto's kan je alleen beoordelen als je lokaal goed bekend bent.

MaartenSneep, 07 dec 2014 20:15, bewerkt op 07 dec 2014 20:20

avatar

Ik wou dat ik dit eerder had gezien, ik lag gister twee keer naast mijn fiets! ik heb het even gecheckt maar inderdaad net dat stukje fietspad wordt blijkbaar niet gestrooid.

Wouter.Koenders, 10 dec 2014 12:15

paulvanroekel

De vorderingen zijn te zien op deze kaart http://planner2.fietsersbond.nl/tile/tileclientvoorbeeld.html

paulvanroekel, 11 dec 2014 11:23

MaartenSneep

En hier zijn de gegevens van Huizen.

MaartenSneep, 13 dec 2014 19:20