Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 07 november 2014 13:00, bijgewerkt op 09 november 2014 08:53 (2787 keer bekeken) 5Reacties

Beste infrastructuur, achterwiel df uit- en inbouwen, Schwalbe CX Pro, de geneugten van een banaan, in de fiets naar je werk, vierwieler velocar, bandentest, VELO-CITY 2015, wereldrecord 'Matze' erkend, the end

Beste infrastructuur

Lijstjes kunnen amusant zijn. Zo ook deze, volgens de Guardian: 's werelds beste fietsinfrastructuur in steden.
Soms verdenk je ze ervan dat de foto alleen al mooi hoeft te zijn, om deze op te nemen in het lijstje.

Achterwiel df uit- en inbouwen

Daniel heeft een video op YouTube gezet, waar je ziet dat een achterwiel binnen drie minuten uit én in te bouwen is (bij de InterCityBike df)! Daniel doet niet echt zijn best om dat binnen die tijd te doen.
Naast de gebruikte gereedschappen, een inbus, tang, verstaan wij met moeite: een - lange - liniaal (om de palletjes - Sperrenklinken - voorzichtig in te drukken).
Je moet wel contra denken en doen: bij het losdraaien met de inbus moet je rechtsom draaien (net anders dan je zou verwachten)! En het vastdraaien, ja, juist!
Ganz einfach!

Schwalbe CX Pro

Volgens Pete maken de nieuwe Schwalbe CX Pro banden van de RaptoBike een nog veelzijdiger all-round fiets.

De geneugten van een banaan

Eric, de Cycling Dutchman, heeft Wytze als gastblogger. Wytze rijdt, zoals misschien al geraden was, een velomobiel: een Quest.
Hij doet daar verslag van.

In de fiets naar je werk

Niet alle medewerkers van de 'Vollukswagen' komen in de auto naar hun werk. Er zijn er, naast openbaar vervoer en óp de fiets, een aantal die met de… velomobiel komen!

Vierwieler velocar

Op Pathé is weer een filmpje opgedoken met een vierwieler velocar (1947). Of is het toch een driewieler?

Bandentest

Via de site van Wim, komen we op een tester van voornamelijk race- en mountainbikebanden, gemaakt door Jarno uit Breda.
Voor ons is het interessant omdat hij onderzocht heeft hoeveel de rolweerstand toeneemt bij gebruik van anti-lek vloeistoffen. Eigenlijk werkt dit alleen goed bij tubeless banden!

VELO-CITY 2015

VELO-CITY is het wereldwijde platform voor fietsen in steden en fietsbeleid. VELO-CITY wordt volgend jaar gehouden op 2 t/m 5 juni in Nantes (F).
Mocht je nog ideeën hebben voor het congres (bijvoorbeeld vanuit de optiek van een ligfietser), het kan nog tot 19 november.

Wereldrecord 'Matze' erkend

Op 26 juli reed Matthias 'Matze' König met zijn Troytec op de Dekra-ovaal de 100 mijl in een tijd van 3 uur, 26 minuten en 54 seconden. Met een gemiddelde snelheid van 46,669 km/uur (28,999 mijl/uur).
De WRRA (World Recumbent Racing Association) heeft dit record erkend als Adult Male Non Faired.

The end

Beekie maakt de fietspaden niet meer onveilig met zijn velomobiel. Nu kunnen wij, van Ligfiets.net, begrijpen dat je alles al een keer beschreven hebt, en dat je besluit om de blog niet meer bij te houden. Bovendien kunnen er heel wat andere dingen belangrijker geworden zijn in je leven. Maar om dan ook maar meteen rigoureus je ligfiets weg te doen?

Over stoppen met schrijven gesproken. Pjotr heeft zijn blog beëindigd. Het schrijven geeft hem geen voldoening meer. Maar stoppen met ligfietsen? Nee, Pjotr niet: 'I still ride and dream'!

Wij van Ligfiets.net zijn nog lang niet van plan om te stoppen met schrijven!

In het weekend

In Wilrijk (B) wordt de Winterwedstrijd voor velomobielen (maar ook open liggers!) op de wielerpiste gehouden. De start is om 14 uur.
Na de wedstrijd wordt de video 'Speed with Guy Martin' vertoond.

Redactie

Reacties (5)

G

De CX Pro is een bandje welke toch al wel een jaartje of 12 te koop is (gokje). In bandenland geldt dat als 'op leeftijd'; iets waar niets mis mee hoeft te zijn.

Ik zou zeggen dat (de nieuwe) Raptobike van de CX Pro een nog veelzijdiger all-round band maakt.

G, 07 nov 2014 14:16

avatar

Nieuwe Raptobike? Als ik op de link klik van veel zijige fiets kom ik op een inlog/registratie pagina van FaceBook. Was dat de bedoeling?

koendert, 07 nov 2014 17:16

G

Raptobike is pas bijna 9. Dat is toch nog best nieuw? :)
Een CX Pro is ouder.

Verder ben ik ook niet verder FB ingedoken, dat niet.

G, 07 nov 2014 17:24

TeJayLigFts

Nee, Koen dat was niet de bedoeling.
Dan blijft er alleen over: zie de kopfoto, die oranje fiets linksonder. Pete rijdt buiten de gebaande paden met die combinatie (fiets en banden).

En voor G.: 'New Schwalbe CX tyres have transformed the Rapto into an even more versatile all-rounder bike.'; says Pete.

TeJayLigFts, 07 nov 2014 18:10, bewerkt op 07 nov 2014 18:11

Nyh

Bij het makkelijke achterwiel uitbouwen van de DF heb ik toch zo mijn twijfels. Natuurlijk gaat alles soepel en makkelijk bij een verse fiets. Maar hoe makkelijk gaat het nog na pak 'um beet een jaar fietsen, 20000 km verder waarbij het vocht en strooizout de kans hebben gehad om lekker te corroderen? Ervaring bij mijn Quest leert dat het dan niet meer zo soepel gaat. Zelfs met de speciale assen trekker ging het maar heel moeizaam en daarmee kun je veel meer trekkracht genereren dan een simpele tang die een smalle alu rand moet pakken.

Nyh, 08 nov 2014 09:07