Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 24 oktober 2014 13:00 (2166 keer bekeken) 0Reacties

Zonderling, een andere manier om zich te verplaatsen, fietspaden, Atlas laatste vlucht

Zonderling

Ja, als je met een velomobiel rijdt, val je op. Ook, of juist in, Amerika. Als er dan ook nog eigenzinnige wouten zijn, die een loopje met de wet nemen, krijg je dit: je wordt naar de zijkant verwezen, terwijl Fred het wettelijk recht heeft op de rijbaan. Ook al worden in al die jaren de boetes zonder rechtszitting geseponeerd. Daarvoor moet dan wel een dure advocaat ingehuurd worden…
Ja, Fred, dat krijg je er van.

Een andere manier om zich te verplaatsen

Joël Vincent, ligfietsdealer (verkoper van 'afwijkende fietsen') in Le Mans, heeft een video vrijgegeven met een Milan en een Quest.
In de showroom staan, voor Nederlandse begrippen, een ongekend aantal 'afwijkende' velomobielen.

Fietspaden

Gevaarlijke fietspaden
Vrijwel alle gemeenten lappen de richtlijnen, waar een fietspad aan moet voldoen, aan hun laars: 'Hierdoor staan fietsers bijvoorbeeld onnodig lang voor rood, komen ze te veel obstakels tegen, die bovendien niet goed worden aangekondigd, en zijn veel paden te smal. Fietsstroken langs geparkeerde auto's, als een automobilist zijn deur opent… Of te smalle stroken, waardoor sturen in elkaar haken. Ook lopen bochten soms niet goed waardoor mensen eruit vliegen'.

Fietspad wekt 'stroom' op
Bij Krommenie is het allereerste fietspad ter wereld dat zonne-energie omzet in 'stroom' in gebruik genomen.

Glinsterend fietspad
Het glinsterend fietspad, het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, wordt op 12 november geopend.
Niet alleen fietspaden worden met glow-in-the-dark uitgevoerd, ook autowegen, zoals hier op een deel, maar 1 km, van de N329.

Superfietspadenoorlog in Londen
Het plan is om twee fietssnelwegen door Londen aan te leggen. Echter de strijd is er nog niet gestreden. Want die fietspaden zijn een grote bedreiging (!) voor de City, het financiële centrum.
"Chris Boardman zegt dat 'deze tegenstanders het project in het geheim proberen te doden, zonder vingerafdrukken achter te laten'.
Met als paard van Troje in de fietswerkgroep: het Hoofd Financiën van de Canary Wharf Group en deze figuur maakt tevens deel uit van de fietswerkgroep van Transport of London.
De middeleeuwse straten, zo luidt de kern van de redenatie, zijn niet geschikt voor tweewielers, zeker niet op aparte 'cycle lanes'."

Dat daar in Nederland in Assen, maar ook elders, anders over gedacht wordt laat David Hembrow zien, in: 'Our streets are too narrow for cycle paths' ('Nederlands').

Atlas laatste vlucht

De mensaangedreven helikopter Atlas, bekend van AHS Igor I. Sikorsky prijs, is te bezichtigen in het Ontario Science Centre.
Maar twee delen van het vakwerkframe met de twee rotors passen in de zaal.

In het weekend

  • Zaterdag wordt de Toertocht Mooi Bennekom verreden in Gelderland. De start van het 10 uur aan voorzijde van de DVO-sporthal aan de Achterstraat 9 te Bennekom.
  • Zondag rijdt HSL de toertocht van zo'n 50 km door Zuid-Holland. De start is om 10 uur op het Raadhuisplein in Pijnacker.

Redactie

Reacties (0)