Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2014: weer geen run voor Christien

Gepubliceerd op 11 september 2014 20:16, bijgewerkt op 11 september 2014 20:27 (358 keer bekeken) 0Reacties

Het moet frusterend zijn als je maanden voor een race traint en dan uiteindelijk steeds niet kan rijden. Het overkomt Christien Veelenturf van het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT). Van de keren dat ze aan de start verschijnt heeft ze alleen de kwalificatie kunnen voltooien, ze is een keer gevallen en de andere keren wordt haar run steeds geannuleerd. Zo ook op donderdagochtend.

Het lijkt aanvankelijk goed te gaan. De organisatie laat eerst de snelle fietsers rijden over de volledige afstand en dan pas de kwalificaties over de kortere afstand. Dan is er meer kans op een legal wind. Zo ziet er ook uit. Als Damjan Zubovnik als eerste van start gaat, staat de VeloX4 met Veelenturf klaar. Dan valt opeens de monitor uit. Ze proberen het nog te repareren voor de volgende heat, maar dat lukt niet. Wel mag Veelenturf nog meedoen met de korte afstand. De wind neemt echter snel toe en uiteindelijk wordt besloten dat ze niet gaan rijden. Alweer niet. Voor de zoveelste keer heeft Veelenturf zich opgeladen en warm gereden voor niets. Toch geeft ze nog niet op, ze zal en moet een keer gaan rijden. Van de zelfverzekerdheid die het HPT aan het begin van de week had na de fantastische rit van Rik Houwers blijft steeds minder over. De tijd begint nu langzaamaan te dringen.

Teagan Patterson wordt gefeliciteerd met haar goede run.

Teagan Patterson wordt gefeliciteerd met haar goede run.

Aerovelo heeft ook problemen met hun Eta speedbike. Ze krijgen de wielen niet goed gespaakt en blijven in het civic center sleutelen. Damjan Zubovnik doet het steeds beter, in de ochtend haalt hij 112 km/h. Zubovnik heeft ook problemen met de fiets, die is nog niet stabiel genoeg. Hij probeert de fiets nog te verbeteren, maar lijkt de races dit jaar vooral als test te gaan beschouwen voor volgend jaar. Tevreden zijn ook handbiker Alan Grace en Teagan Patterson, het meisje uit Battle Mountain zelf. De wind die het HPT doet besluiten niet te gaan rijden, houdt Grace en Patterson niet tegen. Ze rijden allebei een prima rit en komen veilig aan. Voor twee onervaren fietsers een goede prestatie. Wat de avond gaat brengen is nog onzeker, de weersverwachtingen zijn nu niet zo gunstig. Bij het HPT wordt druk overlegd wat ze gaan doen. Na vandaag zijn er nog maar vier ritten en dan is het voorbij. Het zou jammer zijn als ze de kans voorbij laten gaan.

Redactie

Reacties (0)