Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Human Power Team 5 zoekt renners!

Gepubliceerd op 10 september 2014 13:52, bijgewerkt op 10 september 2014 16:50 (496 keer bekeken) 2Reacties

Terwijl Team 4 op dit moment in Battle Mountain, Nevada aan het strijden is voor het wereldsnelheidsrecord, zoekt het nieuwe Human Power Team naar snelheidsduivels om volgend jaar een gooi te doen naar het wereldsnelheidsrecord en het werelduurrecord op een aerodynamische ligfiets.

Lijkt het jou leuk om een jaar lang professioneel te trainen onder begeleiding van studenten Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam op een supersnelle ligfiets gemaakt door studenten van de TU Delft? Heb jij zin om in juli 2015 naar Duitsland te gaan voor een uurrecordpoging en in september 2015 naar Amerika voor een snelheidsrecordpoging? Durf jij de uitdaging aan? Dan zoeken we jou!

Wij zoeken zowel een man als een vrouw van 18+ met een sportachtergrond (ligfietservaring is een pré), die zin heeft om zich volop voor het Human Power Team in te zetten. Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Stuur dan voor 30 september een mailtje met korte motivatie naar sport@hptdelft.nl en misschien sta jij volgend jaar in het Guinness Book of World Records! Kijk voor meer informatie op onze website, de algemene facebookpagina van het Human Power Team, de facebookpagina speciaal met informatie voor aanmelding, of volg het team op Twitter.

Namens het Human Power Team,

Taco van der Hoorn, Louk Timmer, Cleo Bol, Wouter Ruchtie en Mats de Leeuw den Bouter

Redactie

Reacties (2)

G

Wat is eigenlijk het huidige uurrecord gestroomlijnd rennen, of het snelheidsrecord gestroomlijnd rennen? Bestaat het vermoeden dat mensen met ligfietservaring harder kunnen rennen dan mensen zonder ligfietservaring?

G, 10 sep 2014 17:33

Roodpetje

Het snelheidsrecord is 133,78 km/h (Sebastiaan Bowier, 2013), het uurrecord is 91,6 km/h (Francesco Russo, 2011.

Wat ik tot nu toe heb gezien zijn de rijders met ligfietservaring vaak sneller, vooral omdat ze de fiets beter beheersen. Ik denk dat dit jaar dat geheel anders kan zijn, Rik Houwers heeft geen ligfietservaring en haalt nu al 80 mph. Dat hebben slechts twee anderen, met veel ligfietservaring, voor hem gedaan. Christien Veelenturf kan ook nog wel eens erg hard gaan. Maar of iemand met veel ligfietservaring harder kan trappen, durf ik niet te zeggen.

Roodpetje, 10 sep 2014 23:32