Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2014: testen en klussen als vanouds

Gepubliceerd op 07 september 2014 05:06, bijgewerkt op 07 september 2014 05:58 (423 keer bekeken) 0Reacties

Het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) mag vandaag weer sjouwen. Geen banden gelukkig, zoals twee jaar geleden. De studenten helpen nu gewoon met het plaatsen van hooibalen en de houten afscherming. Een klein klusje in vergelijking met de banden. De organisatie is er niet minder blij mee.

Het HPT helpt de organisatie met sjouwen.

Het HPT helpt de organisatie met sjouwen.

Voor het HPT is het dan al een lange dag. Al vroeg in de ochtend gaat het team op pad om te testen met de VeloX4. Op de ondertussen traditionele testweg wordt vooral het starten en stoppen geoefend. Er zijn nog wat kleine aanpassingen nodig aan de fiets. Overdag heeft het team het dus rustig. ’s Avonds wordt er opnieuw getraind met starten en stoppen. Dit keer met de powerstart, waarbij een skater wordt aangeduwd. Opnieuw gaat het vrij goed, tot de ketting vast komt te zitten en het team eerder dan verwacht terug moet naar het Civic center.

Het team van Toronto test hun Eta Speedbike in het civic center.

Het team van Toronto test hun Eta Speedbike in het civic center.

Daar is het al weer wat drukker geworden. Steeds meer teams melden zich in Battle Mountain. Oude herinneringen opgehaald en nieuwe relaties gelegd. De VeloX IV van het HPT en de Eta Speedbike van Toronto trekken gelijk bekijks, zij worden ook gezien als de grootste kanshebbers op een record. Toronto moet nog wel veel werk verrichten, zij zijn de hele dag al aan het sleutelen. In een maand hebben zij de Eta in elkaar gezet en dat is natuurlijk veel te weinig. Afgaand op de voorgaande jaren zal het team zeer waarschijnlijk de fiets toch nog op tijd af krijgen. Eigenlijk is alles als vanouds. Het is alsof niemand Battle Mountain heeft verlaten.

Redactie

Reacties (0)