Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Dekra recordweekend: slijtageslag bij de 24-uursrace

Gepubliceerd op 27 juli 2014 12:55, bijgewerkt op 27 juli 2014 13:02 (428 keer bekeken) 3Reacties

Het is weliswaar warm bij de Dekrabaan, de omstandigheden zijn op zich gunstig. Toch kent de 24-uursrace nog maar weinig deelnemers. Van de enkele deelnemers rijdt er nog maar één, naast het estafetteteam dat keurig de rondes rijdt.

Een deelnemer van de 24-uurs estafette wacht als een ander teamlid voorbij rijdt.

Een deelnemer van de 24-uurs estafette wacht als een ander teamlid voorbij rijdt.

Voor Jan van Steeg was het wederom een kort avontuur. Hij heeft toch nog problemen met de fiets, waardoor hij niet goed weg kan komen. Zijn landingsgestel heeft nog verbetering nodig. Een toch bittere pil voor Jan van Steeg, het is hem nog altijd niet gelukt om de 24 uur vol te maken, ondanks zijn doorzettingsvermogen. Gelukkig zit Jan niet bij de pakken neer, volgend jaar weer een kans.

Petra von Fintel wordt gekoeld tijdens een pauze.

Petra von Fintel wordt gekoeld tijdens een pauze.

De enige fietsen op de baan Milans. Petra von Fintel houdt het nog altijd goed vol. Wel is duidelijk te zien dat ze langzaam oververhit begint te raken als ze tijdens een pitstop uit de fiets stapt. Voor het estafetteteam is het duidelijk beter vol te houden. De rijders rijden steeds een paar rondes en worden dan afgelost. Dat is duidelijk een andere belasting dan 24 uur in de fiets zitten.

Het is al met al rustig op de baan, ook omdat niemand een poging doet om het zes-uursrecord te rijden. Barbara Buatois was het van plan, maar heeft besloten het toch niet te doen omdat de Varna-24 nog niet geheel klaar is. Met name de zitting behoeft verbetering, ze kan het nu niet zo lang volhouden. Ook voor haar geldt dat er volgend jaar weer een kans is.

In de hangar op de baan wordt ondertussen druk gesleuteld aan fietsen. Het Human Power Team Delft en Amsterdam heeft ook kamp opgeslagen bij de Dekrabaan. Zij hopen nog wat trainingstijd te krijgen, of in ieder geval nog wat start/stops te gaan oefenen. Vanavond doet Christien Veelenturf een aanval op het uurrecord voor vrouwen. Ook Ellen van Vugt van team Elan gaat vanavond rijden.

Redactie

Reacties (3)

hannekehovens

Fijn dat er eindelijk weer een update is over deze wedstrijd. Is er nog iets bekend over Jos Hendriks? want ik dacht dat hij ook wilde gaan rijden dit weekend.
Hierover lees ik namelijk helemaal niets.

hannekehovens, 27 jul 2014 13:47

Roodpetje

Jos doet helemaal niet mee dit jaar. Hij is niet fit genoeg en kon niet genoeg trainen met de fiets hoorde ik van Hans. Volgend jaar zou hij het weer willen proberen.

Roodpetje, 27 jul 2014 15:25

hannekehovens

aha. vandaar dat ik hem al miste. :(

hannekehovens, 27 jul 2014 17:23