Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Dekra recordweekend: testavond valt in de regen

Gepubliceerd op 25 juli 2014 19:05, bijgewerkt op 25 juli 2014 19:10 (452 keer bekeken) 0Reacties

Het zou de laatste kans zijn om nog wat te oefenen voor de recordraces. Om vijf uur zou de Dekrabaan even open zijn voor alle teams om een paar rondes te rijden. Tegelijk is het tijd voor de technische keuring, een verplicht onderdeel van de recordraces. De weersverwachting voorspelde weinig goed. Helaas kwam die verwachting uit.

De teams hebben veel belangstelling voor de VeloX IV.

De teams hebben veel belangstelling voor de VeloX IV.

Bij het pension maakt het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) zich klaar met het laatste schuurwerk en fijnafstellingen van de VeloX IV. Dat er die avond gereden zal worden acht het team klein. Steeds worden de voorspellingen gecontroleerd. Op het moment dat het team naar de baan vertrekt ziet het weer er nog goed uit. Als eerste zijn Cygnus en HPT aanwezig en eerder dan verwacht mogen de teams de baan al op. De VeloX IV staat klaar, Jan van Steeg gaat op weg voor een eerste ronde. Ver komt hij nog niet, want zijn steunwiel klapt niet goed in en hij valt. Als Jan nog een poging wil wagen, vallen de eerste druppels. Snel wordt alles ingepakt en zit iedereen in de auto. Ondertussen zijn ook Barbara Buatois, Charles Henry en een Duits team gearriveerd. Damjan is al eerder gearriveerd met zijn Eivie

Jan van Steeg moet gelijk zijn Cygnus Omega repareren na zijn val.

Jan van Steeg moet gelijk zijn Cygnus Omega repareren na zijn val

Buiten de baan staan Elan en het team van Annecy te wachten. Wie op de baan staat kan er niet af, wie voor de poort staat kan er niet in. Het lijkt erop dat iedereen onverrichte zaken terug kan gaan naar het hotel. Zelfs de technische keuring wordt in eerste instantie uitgesteld. Dan klaart de lucht toch op en kan iedereen het terrein op. In een van de hallen worden de fietsen neergezet voor de technische keuring.

Het gebruikelijke grote kijken begint. Vooral voor de VeloX IV is er veel aandacht, de Varna-24 van Barbara Buatois trekt ook de nodige bekijks. Logisch, want het is een mooie fiets om te zien met een opvallend simpele interne constructie. Ervaringen worden uitgewisseld en alle fietsen worden goedgekeurd. Tijd om te oefenen is er niet. Morgenochtend is het gelijk voor het echt. Iedere rijder heeft maar één kans dit weekend. Er doen teveel rijders mee om meerdere pogingen mogelijk te maken. Het recordweekend wordt langzamerhand te groot.

Redactie

Reacties (0)