Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 25 juli 2014 13:00, bijgewerkt op 25 juli 2014 21:22 (2315 keer bekeken) 3Reacties

Reclitech, LTE kettingkast, DEKRA baan in Duitsland, hoe Nederlands, hooggehakt fietsen, Franse kampioenschappen ligfietsen, nieuwe Whike, gelezen

Reclitech

Reclitech is een, voor Europa, nieuwe internetwinkel voor onderdelen voor ligfietsen, trikes en andere speciale fietsen. Zij richten zich op de levering voor vakmensen: aftermarket en OEM-onderdelen. Reclitech wordt geleid door hetzelfde bedrijf dat eigenaar is van MetaBikes.
Reclitech is ook op Facebook te vinden.

LTE kettingkast

LTE kan voor voorwielaandrijvers onder de ligfietsen een kettingkast leveren.
Door de korte ketting is een kettingkast mogelijk. Deze beschermt tegen vuil, zodat de ketting minder onderhoud nodig heeft. Andere voordelen: stil, rijcomfort en naafversnelling.

DEKRA baan in Duitsland

Het Human Power Team Delft & Amsterdam is inmiddels in Duitsland. Rik Houwers en Christien Veelenturf doen een poging om op de Lausitzring bij Klettwitz (Niederlausitz) het werelduurrecord voor mannen en vrouwen te verbreken met de VeloX IV. De voorbereidingen!
Niet alleen zij, ook de EIVIE IV doet een poging met Damjan Zabovnik. Of Barbara Buatois met de Varna 24.
Zie ook het Recumbents forum.

Hoe Nederlands

Mijn neme een oer-Nederlands ontwerp. Pas deze vormgeving toe op een velomobiel, en wat krijgen we dan?
Velomobielen hadden al vele bijnamen, maar deze toch niet (dachten wij).
Een originele kijk op vormgeving!
Voor deze velomobiel wordt de aandrijving met luchtveren getest.

Hooggehakt fietsen

De huidige fietsschoenen zien er inderdaad niet uit!
Nee, dan is dit hét.

Franse kampioenschappen ligfietsen

Aurélien Bonneteau was ongenaakbaar
Met een imponerende negen minuten voorsprong op Pascal Labarre (Saint-Epain), maakte Aurélien Bonneteau (AVC Libourne) zijn status als favoriet waar en werd hij hiermee voor de vierde opeenvolgende keer kampioen van Frankrijk.
Zo staat, voor Aurélien Bonneteau, in de sterren geschreven. Hij (*) bezweek gisterochtend niet onder de druk bij de race om het Franse kampioenschap voor ligfietsen.
De krachtmeting werd gereden door Landes de Lanvaux en bood voor de kanshebbers geen al te grote moeilijkheden, behalve misschien bij de kust van La Vallée à Saint-Guyomard en de Pont-d'Arz bij Pluherlin.
Alleen bij de eerste beklimming kreeg Aurélien Bonneteau gezelschap van twee velomobielen (volledig gesloten driewielers): Pascal Labarre (Saint-Epain) en Gaëtan Vincent (Amfreville-sur-Iton) in de buurt van La-Chapelle-Caro, 20 km vanuit de start van Malestroit.
Na deze te hebben ingehaald, nam de Franse kampioen, van de baan uit 2009, de leiding om deze niet meer te laten gaan. Ze had al een grote voorsprong bij het begin van het laatste kwart van de race (7 minuten bij Pleucadeuc).
Bonneteau is erin geslaagd om te winnen in 2:30 uur, negen minuten sneller dan de gedoodverfde winnaar: "Met de regen die 's nachts viel, vreesde ik de bochten en de remmen. Als het nat is, moet ik vaker remmen. Anders dan dat, voelde ik mijn ribben niet! Er was een helling waar ik het kleine tandwiel miste, maar dat is alles. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik blokkeerde", verklaarde Bonneteau.
Daarna, sprintten de Morbihannais Laurant Le Chevalier (Bignan) en de Breton Mikaël Hamonic (Redon) nog voor de, anekdotische, achtste plaats.
Red.: de gele Quest op de foto is van Pascal Labarre, de wedstrijd speelde zich af in het eerste weekend van juli en het verhaal komt uit 'Le Télégramme'.

Aurélien is ook onderweg naar de Lausitzring, nu met de Altair 4.

* hier stond eerst ten onrechte zij. Zie opmerking van Simon (hieronder)

Nieuwe Whike?

De eerste spionagefoto gevonden van de opvolger van de huidige Whike. Of is het een Amerikaanse kopie?

Gelezen

Banden lappen. Fietsreparateurs doen het aan de lopende band. Dat zo'n euvel niet iets vanzelfsprekends hoeft te zijn merkte een reparateur in Emmen. Op de mededeling van een fietser dat hij een lekke band had, informeerde de reparateur: „Welke band?" Toen de man antwoordde met 'linksachter', dacht de reparateur dat de man niet goed snik was. Tot hij het vehikel zag: een driewieler…
Uit het Dagblad v/h Noorden over de Fiets4Daagse

In het weekend

  • Op zaterdag verrijdt Mooi Bennekom de vijfde toertocht van dit jaar. De start is om 10 uur.
  • Op zondag rijdt HSL door het Groene Hart van Zuid-Holland. Er wordt om 10 uur vertrokken.

Redactie

Reacties (3)

avatar

Aurélien Bonneteau is eigenlijk een man. Zie ook: http://www.aurelienbonneteau.net/

Bietrume, 25 jul 2014 13:52

avatar

Aurelien rijdt voor de Universiteit van Annecy in de Altair 4.
Barbara Buatois rijdt voor Team Varna in de Varna 24...

Aurelien past helaas niet in haar fiets ben ik bang (Aure is net als ik >2m lang).

DVELOpment, 25 jul 2014 16:28

TeJayLigFts

Ah, bon! Bloos. Verbeterd!

TeJayLigFts, 25 jul 2014 16:30