Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Het recordweekend staat voor de deur

Gepubliceerd op 24 juli 2014 15:34, bijgewerkt op 24 juli 2014 15:36 (438 keer bekeken) 2Reacties

De Tour de France is bijna voorbij, dat betekent dat de ligfietsers zich klaarmaken voor de recordraces die eind juli op de Dekrabaan in Duitsland worden gehouden. Het belooft weer een interessant weekend te worden. Als het weer goed is, is de kans op een record groot. Aan het aantal aanmeldingen ligt het niet, de deelnamelijst is groot en het is vechten om een goed slot om te rijden. Althans voor de teams die meedoen voor het uurrecord. De 24-uursrace wordt gewoon op zaterdag gestart, alle andere recordpogingen moeten daar omheen gepland worden. Via de social media is al te zien dat de teams klaar zijn voor vertrek of zelfs al onderweg zijn. Het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) is zoals gebruikelijk als eerste in de buurt. Opnieuw wordt Pension Matze omgetoverd tot de uitvalsbasis van het team.

De trainers van de VU bespreken het protocol

De trainers van de VU bespreken het protocol

Gisteravond is het team na een goede reis gearriveerd. Fietsers Rik Houwers en Christien Veelenturf sprongen vrijwel gelijk op de fiets. Even de benen weer losmaken. Ze hebben er overduidelijk zin in. Het studenten hebben eerst de tijd genomen om zich goed te vestigen en de nodige boodschappen te doen. Op donderdagochtend is het wel gelijk actie. De VU-ers buigen zich over het protocol, de TU-ers passen de laatste dingen aan, een paar man gaat de baan alvast verkennen en de fietsers gaan vanzelfsprekend weer trainen op de Raptobikes.

De nieuwe staartpunt wordt gespoten.

De nieuwe staartpunt wordt gespoten.

Het duurt nog even voor de recordpogingen echt van start gaan. Het HPT heeft de eerste poging op zaterdagochtend staan. Op vrijdagavond is er als het goed is nog tijd om wat te oefenen op de Dekrabaan. Alle tijden zijn nog niet definitief, niets is immers zo veranderlijk als de starttijden bij de Dekrabaan. De planning is afhankelijk van klanten die de baan willen afhuren. Het is voor de teams te hopen dat er niet teveel roet in het eten wordt gegooid. Daarbij mag het weer ook wat beter worden. Het regent steeds en dat lijkt het beeld voor de aankomende dagen te worden. Alleen zaterdag lijkt een goede dag te worden. Met temperaturen die een stuk aangenamer zijn dan vorig jaar.

Hier staan enkele foto's van de voorbereidingen.

Redactie

Reacties (2)

G

wie nemen er deel? linkje ergens?

G, 25 jul 2014 09:35

TeJayLigFts

Zie het Vrijdagbericht.

TeJayLigFts, 25 jul 2014 10:27, bewerkt op 25 jul 2014 13:10