Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 juli 2014 13:00 (2358 keer bekeken) 0Reacties

Lid worden en verrast worden, opleuken van video's, hoe herken je een 'Stravandaal', Brompton ligfietsproject, vierwieler van Velomobiel.nl, na één jaar, dus ga toch…

Lid worden en verrast worden

Adri (Bobslee-Strada 119) was verrast dat er ineens meer lezers dan gewoonlijk zijn blog lazen.
De oorzaak was dat een van onze redacteuren een bericht plaatste, dat de NVHPV een nieuw lid had. Dat had deze redacteur ook weer gevonden.
En zo grijpt alles weer in elkaar!

Opleuken van video's

Een video van rit (tweewieler, driewieler of wat dan ook) is over het algemeen… mmm, nou niet zo spannend. Tenzij jij er ooit bent geweest, dan is het interessant.
Er gebeurt meestal weinig (gelukkig maar). Een flesje naar je gegooid worden, zoals in het vorige vrijdagbericht: dat wil je niet meemaken. Of ineens op twee wielen gaan. Dit kan je natuurlijk ook overdrijven (met deze uitgerekte Kwets)!

Paul kreeg inspiratie van een andere blogger Velostrada: met VIRB Edit van Garmin verkrijg je overlays voor momentele data, zoals snelheid, hoogte, hartslag, enz. Die kan je naar believen in de video plaatsen.
En dit alles is ook nog eens gratis!
En de video's van je rit worden er iets spannender van!

Hoe herken je een 'Stravandaal'

Eh, voor de niet ingewijden: met Strava registreer je je snelheid op een bepaald traject. Ben je de snelste, dan ben je bijvoorbeeld KOM of QOM (King/Queen of the Mountain): de beste van je klasje.

Net als in de klas heb je pestkoppen die je dat niet gunnen, en klikken dat je vals hebt gespeeld. Waar of niet waar, dat doet niets ter zake. Dit zijn de 'Stravachterbaksen' (teken de petitie voor een eigen competitie).

Echter, hier hebben we het over de 'Stravandaal', en hoe deze 'in het wild' te herkennen. Vóór Strava waren ze voorkomend, vriendelijk, behulpzaam. Na de komst van Strava zijn ze, op zijn minst, onaangepast.

Brompton ligfietsproject

Chris had een Brompton vouwfiets staan, en wil deze omvormen tot een ligfiets met behoud van de vouwbaarheid van de fiets.
Daar is hij bijzonder in geslaagd!

Vierwieler van Velomobiel.nl

Naast de Quest en de Strada is er nu de vierwieler die onze aandacht vraagt. Nu komt het schaalmodel tot leven in de vorm van een piepschuimen plug, op vrijwel ware grootte.

Na één jaar

Het kostte Dave één jaar, in totaal 600 uur, van ontwerp tot voltooiing van zijn velomobiel, de Radius T-T. De TerraTrike (T-T) vormt de basis van deze rondgevormde (Radius) velomobiel.
Onze bron is BROL

Dus ga toch…

Iemand was het er niet mee eens, maar miste toch (bron).
Zou Happy Rainy Days hier achter zitten?

In het weekend

* Zaterdag is er de Vikingtour in Noorwegen!

* Zaterdag zijn de wedstrijden in Rütenbrock (of op onze site) voor de zomercompetitie. Vrijdagmorgen waren er nog 15 van de 65 transponders beschikbaar (deelnemers)!

Het actuele tijdschema:

  • 11:00 Ligfietsen: snelle ronde
  • 12:00 Wielrennen: kinderen / jeugd
  • 12:45 Ligfietsen: 1 uur
  • 14:00 Wielrennen: voorronden afvalrace (voor genodigden)
  • 15:30 Ligfietsen: 10 ronden in tegengestelde richting
  • 16:15 Wielrennen: finale afvalrace
  • 17:00 Prijsuitreiking

En dan op naar de BBQ!

Rütenbrock op het Duitse Velomobil Forum

De temperaturen zullen 30 graden of meer worden.

Redactie

Reacties (0)