Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 11 juli 2014 13:00 (1459 keer bekeken) 1Reacties

Helm verplicht voor velomobielrijder in Spanje, intimidatie, van fietsen krijg je …

Helm verplicht voor velomobielrijder in Spanje

Wij kregen een melding van Johan dat een helm verplichte dracht is in velomobielen in Spanje: 'Volgens de Guardia Civil is het sinds twee maanden in Spanje verplicht om een helm (casco) te dragen. Doe je dat niet dan kost dat € 200 per gebeurtenis!
Het is naar ons, van verschillende kanten, bevestigd. We hebben hier dus helmen gekocht, wat best lastig is omdat veel van die helmen tegenwoordig een punt aan de achterkant hebben. Handiger is het dus om in Nederland een helm te kopen.
Zo hebben we een boete weten te voorkomen. Wel kregen we een boete voor in de fiets met een walkietalkie naar elkaar te bellen bij een snelheid van 5 km/uur….'

Meteen dus een waarschuwing: zorg, voordat je naar je vakantieland afreist, op de hoogte bent van plaatselijke/landelijke afwijkingen op verkeersgebied.

Intimidatie

Een fietser fietst in Orange County (Californië) op de fietssuggestiestrook als hij, op armlengte, langzaam ingehaald wordt. Vanuit de passagiersraampje wordt een flesje naar hem gegooid. Onze fietser reageert daarop nogal vocaal!
Vervolgens rijdt de auto door, onderwijl een mistspoor van onverbrande brandstof te spuiten.
Als de fietser, met de video, naar de politie gaat, wordt de klager aangeklaagd voor vocaal geweld!
De sheriff vermoedt dat de automobilist en passagier, voordat hij het incident filmde, uitgedaagd zijn door 'grove en kleinerende opmerkingen'.
Toch knap hoor, zo'n mensenkennis van de sheriff. Een bewijslast is blijkbaar overbodig.

Van fietsen krijg je …

Vrouwen kunnen dit stukje zondermeer overslaan! Jonge mannen ook, maar weet wel…
Onderzoekers zijn met cijfertjes aan het schuiven geweest, en hebben zo kunnen aantonen dat: oudere mannen kunnen beter niet te veel fietsen!
'Mannen die (veel) fietsen, lopen een verhoogde kans op prostaatkanker. En heel sportieve mannen, die veel fietsen, lopen meer risico.'
Goed, voor oudere mannen die veel willen fietsen is er een oplossing, voordat blijkt dat de cijfertjes toch verkeerd geïnterpreteerd zijn (zie ook het verband tussen fietsen en onvruchtbaarheid of erectieproblemen: geen!): neem een ligfiets!
Ook geschikt voor het oplossen van andere ongemakken.
En misschien is ligfietsen een geweldige ervaring!

In het weekend

Er staat niets in onze agenda! Veel vrijheid, kies een eigen route.

Maar misschien toch eens nadenken over een bezoekje of meedoen aan de zomercompetitie te Rütenbrock (of op onze site) volgende week zaterdag.
Er is een 'gemütliche' privécamping in de tuin bij de familie Bentlage, niet ver van het 'circuit'.

Rütenbrock Rennen (2013)
Impressie van 2013

Redactie

Reacties (1)

avatar

In Spanje kun je bij Decathlon voor nog geen 20 euro een eenvoudige helm kopen, zonder punt aan de achterkant... Decathlon vind je tegenwoordig in de buurt van de grote steden in centro commerciales.

Overigens geldt die helmplicht al heel lang voor fietsers buiten de bebouwde kom.Kennelijk is men nu overtuigd dat een velomobiel een fiets is!

Spanjefietser, 21 jul 2014 23:11