Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Drymer neemt Sinner Bikes over

Gepubliceerd op 07 juli 2014 11:24, bijgewerkt op 09 juli 2014 13:16 (2570 keer bekeken) 5Reacties

Afgelopen week heeft Drymer uit Stadskanaal na intensieve gesprekken met Li & Van Wieringen advocaten overeenstemming bereikt over de overname van de productie en verkoop van de trendy velomobielen en ligfietsen van Sinner Bikes


Het gaat om de modellen Sinner Mango en Comfort. Door achterblijvende verkopen van de standaard ligfietsen en de hoge ontwikkelkosten van de Mango is Sinner Bikes in ‘zwaar weer’ terechtgekomen.
Medio 2013 heeft Sinner zich gevestigd in hetzelfde pand als Drymer. Gesprekken over het samenvoegen van de productie en de daarbij horende synergievoordelen waren reeds gestart. Sinner was voorheen een van de aandeelhouders van de Drymer.
“Wij geloven in dit product”, zegt Eric Vos, directeur van Drymer: “Er staan klanten te wachten die graag de Sinner producten willen hebben”.
Samen met de medewerkers van Drymer, Sinner en de oud eigenaren van Sinner, Jan en Harma de Vries wordt het voortbestaan van dit prachtig product van Groningse bodem gewaarborgd. Wij zijn blij dat ondanks deze moeilijke periode de medewerkers betrokken blijven bij Drymer voor productie, ontwikkeling en marketing activiteiten.
Drymer gaat per direct de productie opstarten om voor de zomer de eerste Mango’s en Comforts te leveren. De benodigde expertise en ervaring voor de Sinner producten worden nu ook ingezet voor de Drymer.
Met de leveranciers van specifieke onderdelen zullen afspraken worden gemaakt over verdere samenwerking. “Natuurlijk“ begrijpen wij de teleurstelling bij enkele leveranciers maar de producten bewijzen zichzelf in de markt en het product zal blijven voortbestaan bij Drymer.
Drymer heeft een goed inzicht in de productiemogelijkheden en de marktpotenties van de Sinner producten in binnen en buitenland. De vraag naar alternatieven voor de auto nemen alsmaar toe. Door de samengevoegde expertise en productiemogelijkheden zijn wij in staat om ook in de toekomst nieuwe modellen te kunnen blijven ontwikkelen en is het toch "eind goed – al goed”, aldus Vos.

Drymer producten


Aldus het persbericht van 8 juli 2014. Bron is Li & Van Wieringen Advocaten.
Opmerking 8-7-2014: er zijn wat wijzigingen!

Redactie

Reacties (5)

liegender_robert

Dit is goed nieuws.

liegender_robert, 07 jul 2014 12:54

rene

"hoge ontwikkelkosten van de Mango" ? Ik dacht dat de Mango al jaren in min of meer gelijke uitvoering op de markt was?

rene, 08 jul 2014 19:53

avatar

Wordt ook de Sinner racekap/tourkap straks nog gemaakt?

Belle, 09 jul 2014 00:40

TeJayLigFts

René: de eerste Sinner Mango's hadden een romp gemaakt door een andere fabrikant. Dat werd later een eigen fabricaat (m.a.w. in de begintijd mislukt er soms wat).

Belle: waarom zou dat niet gebeuren? Als het geld oplevert. Bovendien is het min of meer uitontwikkeld.

TeJayLigFts, 09 jul 2014 12:45

avatar

Hoi Belle,

Een vriend van mij heeft afgelopen week zijn velomobielkap voor de strada alsnog mogen ontvangen.

Wilco

Wilco, 11 jul 2014 10:42