Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 04 juli 2014 13:00, bijgewerkt op 05 juli 2014 12:40 (1593 keer bekeken) 0Reacties

Jongste velomobielrijder, Noorderbreedte, Martha's Vineyard Velomobile Gathering, multifunctionele fiets, Schlitter

Jongste velomobielrijder

Ferdinand ('Nederlands') is waarschijnlijk de jongste velomobielrijder (in een van oorsprong standaard velomobiel: de WAW).
Hij was 10 jaar toen hij begon met het rijden in een velomobiel. Zijn vader paste de WAW zodanig aan dat hij bij de trappers kan én over de kap kan uitkijken.

Noorderbreedte

Het tijdschrift Noorderbreedte (Nb: over het landschap, de cultuurhistorie, de natuur en het milieu van Friesland, Groningen en Drenthe) wijdt de nieuwste uitgave aan de fiets. In de ruimste zin van het woord: over fietsbeleid, fietsgekken, fietsenmakers.
Hierin komen ook bekende ligfietsers, fietsgekken, aan het woord: zoals Marcel. Maar ook Drymer, Sinner Bikes, Azor Bike (bakfiets voor jonge ouders), Sir Pete (fixie), Bikkels & Bikes (opknappen van fietsen), en (David) Hembrow Cycling Holidays. En meer fietsgerelateerde onderwerpen!
Zij waren dan ook bij de presentatie van het nieuwe nummer.
En op Twitter

Martha's Vineyard Velomobile Gathering

Afgelopen weekend werd het vierde Martha's Vineyard Velomobile Gathering gehouden. Daar is een pracht van een video over gemaakt, deels gefilmd met een drone (wat weer nieuwe perspectieven geeft).
Mag dat, vliegen met een onbemand luchtvaartuig (bijvoorbeeld: een drone), ook in Nederland? De Volkskrant had hierover al een artikel.

Multifunctionele fiets

Deze ontwerpers gaan tot het uiterste om een multifunctionele fiets te ontwerpen, aan te passen aan de wensen van het moment. Onvoorstelbaar verstelbaar.
Echter, er is geen ligfietsachtige configuratie mogelijk. Dat was een stap te ver of er is nooit aan gedacht. Ze komen met deze fiets.
Echt geen lelijke fiets, maar waar laat je al die gadgets (onderweg)?
Laten we wel zijn, wij hebben een fiets (lig of rechtop) voor in de stad, een fiets om te toeren, een fiets om te trainen… Waar laat je die? Keuzes, keuzes…
Gevonden op Twitter.

Schlitter

Schlitter heeft een nieuwe website. Kijk eens op de pagina concept hoe de Schlitter Encore zich onderscheid van typische Amerikaanse en Europese ligfietsen.
Eerdere berichten.

In het weekend

  • Zondag start de The Great Baltic Sea Ride in Lübeck.
  • Zondag start de Fortenroute met ALF tocht 190 km rond Amsterdam. De start is aan de IJ-zijde (bij de pontjes) van Amsterdam Centraal Station, en start stipt (!) om 9 uur.
  • Ook LOL doet, op zondag, haar best met een 'jubileumrit' vanwege 3 jaar LOL! Om 09.30 verzamelen bij het Volkshuis op de Houtmarkt te Zutphen. Gefeliciteerd LOL!
  • Opmerking: de Deutscher Liegerad Cup in Berlijn is afgelast! De volgende wedstrijd is over twee weken, op zaterdag 19 juli, in Rütenbrock, net over de grens bij Ter Apel. De wedstrijd in Rütenbrock maakt ook deel uit van de NVHPV zomercompetitie!

Redactie

Reacties (0)