Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsen scoort verdeelt 10.000 euro

Gepubliceerd op 02 juli 2014 11:01, bijgewerkt op 03 juli 2014 11:15 (211 keer bekeken) 0Reacties

Persbericht Goes, 1 juli 2014 Fietsen Scoort is de grootste landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Vorig jaar fietsten deelnemers aan de campagne samen bijna 10 miljoen fietskilometers. Fietsen Scoort wil ook aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar verdeelt de fietscampagne € 10.000 over vier projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties. Dit sponsorbedrag wordt door deelnemers aan Fietsen Scoort bijeen gefietst.

De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: denk aan je gezondheid, CO?-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Werkgevers kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De jaarlijkse sponsoropbrengst gaat voor een deel naar Cycling out of Poverty dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika. Daarnaast steunt Fietsen Scoort kleinschalige duurzame projecten van Nederlanders in ontwikkelingslanden. Voor dit laatste onderdeel werkt Fietsen Scoort samen met MyWorld, platform voor actieve wereldburgers.
Maak kans op € 2.500 Kleinschalige Nederlandse ontwikkelingsorganisaties kunnen tot 15 september 2014 een projectvoorstel indienen via het aanmeldformulier op www.myworld.nl. De criteria zijn hier te vinden. In de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsstimulering in ontwikkelingslanden kun je ook denken aan projecten die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bijvoorbeeld biologische landbouw, (her) bebossing, zonne-energie, biogas en/of eerlijke handel.
Na een eerste selectie, door deskundigen verbonden aan MyWorld, blijven de tien beste projecten over. Deelnemers aan de fietscampagne en het brede publiek bepalen vervolgens door hun stem uit te brengen welke projecten winnen. De vier projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder een bedrag van € 2.500. Op zaterdag 25 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event in het Centraal Museum in Utrecht.
Fiets naar je werk Doe mee met Fietsen Scoort en fiets voor een duurzame wereld. Aanmelden kan eenvoudig via de website www.fietsenscoort.nl. Fietsen Scoort is onlangs door het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen beoordeeld als effectieve campagne. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek.

Redactie

Reacties (0)