Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 30 mei 2014 13:00 (2400 keer bekeken) 0Reacties

Fiets 'big data', stuntfiets, summum voor een ligger, DF M, vol, fietshotel

Fiets 'big data'

Waar wordt er door sportieve fietsers het meest gefietst? Strava verzameld deze gegevens al tijden en heeft daar een visueel diagram (een soort wereldkaart) van gemaakt.
Te zien is dat de meeste Strava-gebruikers in de buurt van de grotere steden zitten. Voor Nederland is dit voornamelijk de Randstad met uitlopers naar Arnhem, Groningen en Zuid-Limburg. Voor België is dit grofweg Vlaanderen en de Ardennen (Wallonië, waar zijn jullie rijders?). Ook in Duitsland vallen grote gaten naast de grote steden.
Bron: Verkeersnet.

Stuntfiets

Geen ligfiets, wel een dubbele eenwieler. Is deze beschrijving niet duidelijk, bekijk dan de volgende video.
Een eenwieler is al moeilijk te beheersen, maar bij deze fiets is alles nog even spectaculairder. Zoveel mogelijkheden om deze te berijden, en te vallen.

Summum voor een ligger

Nee, geen liggers met de betekenis: ligfietser. Hoewel.
Deze triker sleept zeer luie mensen voort.

DF M

De huidige DF is al niet een van de grootste velomobielen, en dan komt er ook nog een M(ini).
Speciaal voor recordpogingen heeft Daniel deze nog smallere versie ontwikkeld, met een streefgewicht van maximaal 13 kg! En het blijft niet bij één M.
Lees er alles over op het BentriderOnline, of op het VelomobilForum.

Vol?

Paul denkt dat er in Nederland nauwelijks een velomobiel meer bij kan. Hij baseert zich op de gegevens op het orderboek van Velomobiel.nl.
Daar zou uit blijken dat er, relatief (we spreken over percentages), meer velomobielen aan buitenlanders verkocht wordt dan aan Nederlanders. Maar als dan ook blijkt dat er al een paar jaar min of meer dezelfde aantallen velomobielen (bij Velomobiel.nl dan) geproduceerd worden. Dus kopen steeds minder Nederlanders een nieuwe velomobiel.
Niet een echt goed teken in velomobielland!

Fietshotel

Hotel Twents Gastenhoes in Ootmarsum begint een fietshotel.
'In het eerste fietshotel van Twente wordt een vleugel ingericht waar allerlei faciliteiten worden aangeboden voor sportieve en recreatieve fietsfanaten, zoals douches voor fietsen, een reparatieruimte en een ruimte waar groepen kunnen vergaderen. Gasten van het hotel mogen zelfs hun fietsen meenemen naar hun kamer, waar speciale beugels komen te hangen.'
Voor een tweewielligfiets zal dat wel gaan, maar geldt dit ook voor een trike of velomobiel?
Architect! Zijn we nog op tijd met deze melding?

Sluitingsdatum fotowedstrijd NVHPV

Er is nog een dag over om de foto's in te leveren!

In het weekend

  • Zaterdag is de Toertocht Mooi Bennekom. Bij deze tocht wordt 'De pyramide van Austerlitz', bekend van schoolreisjes, aangedaan!
    De start is om 10 uur op het station Veenendaal-de Klomp, Stationsweg 15 in De Klomp.
  • Op zondag is de tocht van LOL: een zomerse rit. De start is om 09.30 uur bij het Volkshuis op de Houtmarkt te Zutphen.
  • Op zondag is de Ligfietstestdag op de wielerpiste 'De Deuster' (naast Snow Valley) in de Deusterstraat te Peer (B). Vanaf 10 uur. Zie ook de Ligfietstestdag website.
  • Op zondag is de VLA - Rondje Holland Waterland. De start is om 10:30 uur bij station Weesp of om 11 uur op het Maxis terrein Muiden (voor de Burger King). Het rondje Holland waterland zal gaan van Durgerdam, Marken, Broek in waterland met als hoogtepunt de 'Nesciobrug'.
  • Ook op zondag is de Toertocht Liever Liggend van ongeveer 70 km door het Groene Hart. De start is om 12 uur bij de Waag op de Markt in Gouda.

Redactie

Reacties (0)