Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 mei 2014 13:00 (2113 keer bekeken) 0Reacties

Lezyne lichtgewicht pompjes, camping ideetje, Schlitter Encore, reflecties mijden, Groene Fietsparade (Amsterdam), scooteralarm, Liegerad Treffen, Fietsersbond routeplanner gelanceerd, vlaggetje

Lezyne lichtgewicht pompjes

Lezyne heeft in zijn assortiment een compacte (170 mm) en lichtgewicht (80 gr) hogedruk (tot 8,3 bar) minipomp met een ABS flex hose pompslang, de Lezyne Carbon Drive Lite. Geschikt voor Presta en Shrader (Frans en auto) ventielen. De beugel kan onder de bidonhouder worden gemonteerd. Prijsindicatie: € 60.
Mag de pomp wat langer zijn (216 mm) dan is er de Carbon Road Drive, ook lichtgewicht (80 gr), die maar liefst tot 11 bar gaat! Deze is wel veel duurder. Prijsindicatie: ongeveer iets minder dan het dubbele.

Camping ideetje

In Hooge Mierde, in Brabant, is bij de minicamping en Bed & Breakfast Zerofield een mogelijkheid om ligfietsen te huren!
Geen tent of caravan? Dan zijn er, naast de BB, ook Ger- / Yurt-tenten te huur.
Bij zulke arrangementen hoef je alleen nog een glimlach mee te nemen. En die heeft een ligger altijd voldoende op voorraad.

Schlitter Encore

Op Spezi in Germersheim is de schitterende uitziende Schlitter Encore getoond, een op maat gemaakte en in Europa gefabriceerde, carbon highracers.
De standaardversie is uitgerust met een 50x34 voor en 11-36 10 cassette achter.
Prijsindicatie: € 2.500.

Reflecties mijden

Bij gebruik van een windschermpje op de velomobiel kunnen er ongewenste reflecties van de carrosserie in het schermpje te zien zijn. Zeker bij lichtgekleurde velomobielen.
Stradaatje lost dat mooi op met een matzwarte strip op de instaprand.

Groene Fietsparade (Amsterdam)

Hoe het daar was, is op deze video van Milieudefensie te zien.

Scooteralarm

Opmerkelijk: een al half aangelegd fietspad in Betondorp (Amsterdam/Diemen) wordt weer omgezet in gras vanwege mogelijk 'scooterterreur'.
Wij wachten nu nog op een bericht, in de trant van: pas aangelegde snelweg wordt weer natuur na protesten. Positief, het wordt weer 'nieuwe natuur', negatief: de oorspronkelijke natuur is en blijft onherstelbaar vernietigd.

Liegerad Treffen

Afgelopen weekend was er in Hannover (D) het Liegerad Treffen. Liegerad Frau heeft daar een flitsend filmpje over gemaakt.

Fietsersbond routeplanner gelanceerd

Morgen lanceert de Fietsersbond officieel, op het Fietsfest, de routeplanner app welke geschikt is voor iOS (iPhone) en Android (versie 3 of hoger!).
De app van de Fietsersbond is hier te vinden.
Zie ook: de Fietsersbond of het VerkeersNet.

Vlaggetje

Afgelopen donderdag dacht Hettie om ook eens een vlaggetje op haar ligfiets te plaatsen. Overduidelijk.

In het weekend

 • Zaterdag is de Toertocht - Almere Buiten Kottersbos. De FRTCA, Fiets Race- en Toerclub Almere, geeft een feestje ter ere van de opening van een ATB parcours in Kotterbos. Ook wordt die dag een nieuwe fietsbrug over de Lage Vaart geopend. Bij dit grootste evenement zijn wij als ligfietsers van harte welkom.
  De opening van de fietsbrug is om 10.15 uur, en vindt plaats nabij de voormalige camping Kotterbos.
  De start voor de toertocht van 70 km is om 10.30 uur.
 • Eveneens op zaterdag is de toertocht door beide Limburgen (NL en B), de Picknick brouwerijtocht, een 50 km lange tocht. Om 10 uur is de start vanaf het station te As (B), bij Genk. Zie ook de site van de Limburgse Liggers.
 • Op zondag is de Holland Sociaal Liggend Toertocht van 50 km. De start is om 10 uur vanaf het Raadhuisplein in Pijnacker.
 • Op zondag is ook de wedstrijd op het circuit van Zolder (B). De baan open om 12 uur en sluiting om 18 uur.
  Programma:
  13:00 uur: Tijdrit over 1 ronde.
  15:00 uur: Criterium over 16 ronden
 • Het hele weekend ZOMERfestival van de TU Delft: wil jij testen hoe hard je kunt fietsen op een ligfiets? Of wil je meer weten over het Human Power Team? Kom dan gezellig langs!

Redactie

Reacties (0)