Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

400 km brevet 'De Veenkoloniën'

Gepubliceerd op 13 mei 2014 21:45, bijgewerkt op 14 mei 2014 13:00 (541 keer bekeken) 0Reacties

Begin mei reden Peter, Marcel en Elmi de 400 km brevet en hebben daarover een blog geschreven

Meteen als titel of eerste zin staat er in de blogs 'De Veenkoloniën'. Daarover later meer.
De start en finish van deze 400 km lange tocht is in Zwolle. Er zijn, vrijdagavond, tien velomobielen plus een roetser op 35 deelnemers aan de start. Binnen vierentwintig uur moeten ze weer terug zijn in Zwolle. Erg warm is het niet, de oorwarmers van Peter kwamen goed van pas.
Midden in de nacht zijn ze onderweg naar Groningen, en het is nog kouder geworden. Het centrum van Buitenpost is op de schop, en onze fietsers moeten maar zien hoe ze, in het donker, weer op de route kunnen komen, want omleidingen worden niet aangegeven. Ook stad Groningen weet ze op deze manier bezig te houden.
De bloggers vinden het stuk tussen Groningen en Emmen het saaist: 'De Veenkoloniën'. Vreemd maar, toegegeven, het is allemaal lintbebouwing langs de diverse, lange, kanalen. Misschien waren onze rijders te vermoeid (vele klinkerwegen), te koud en was het te donker om de schoonheid ervan in te zien (tenminste Marcel zou dit stuk toch moeten (her-)kennen).

Als de Zwolle gehaald is, moeten ze weer richting huis. Dan slaat de vermoeidheid echt toe: slaapdip.
De blog van Elmi. Andere ligfietsdeelnemers zijn Rob, Robert, Dirk, Theo (roetser), Tom, Peter en Jos.

Voor wie zich niet laat afschrikken: de 600 km brevet op zaterdag 24 mei, of die van Marcel (meer een toertocht met dezelfde intentie).

Redactie

Reacties (0)