Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Belangrijke informatie Cycle Vision

Gepubliceerd op 10 mei 2014 16:38, bijgewerkt op 29 juni 2014 15:10 (2614 keer bekeken) 17Reacties

Lees het laatste nieuws over de Cycle Vision 2014


  • Het volledige programma inclusief tijden
  • Uitgebreide toelichting op de wedstrijden, lezingen en wereldrecordpogingen
  • Sluitingsdatum inschrijvingen (19 juni)
  • Wedstrijdreglement voor de deelnemers
  • Overzicht deelnemers fietsbeurs
  • Routebeschrijving en GPX-bestanden toertocht Venray
  • en nog veel meer…

Redactie

Reacties (17)

G

Vanwege de veiligheid aparte races voor open liggers en de snelle velomobielen

Vragen, vragen: kunnen open liggers of snelle velomobielen niet sturen? Trekken sterke tegenpolen elkaar te zeer aan? Hoe moet dat nu met de langzame velomobielen? Is de te verwachten opkomst te groot voor één start, en is niet voorzien in een splitsing op te verwachten snelheid? Nog een geluk dat racefietsers wel een eigen start hebben. Word ik op mijn racefiets dan geweigerd aan de start van de ligfietsraces devil en/of 3 uur?

G, 20 mei 2014 17:27

Davietsie

Veiligheid gaat boven alles, de baan is niet vlak zoals op de RDW baan, maar de baan loopt schuin ook op het rechte stuk, waardoor iedereen onderin zal willen rijden, als je wil inhalen moet je dus omhoog sturen, en bij heel veel langzame deelnemers rijdt je continu te veel meters, omdat je alleen maar aan het inhalen bent, is voor niemand leuk.

snelle rijders gaan meer dan 60kmh, langzame rijders gaan misschien zelfs de 30kmh niet halen, waardoor er heel veel levensgevaarlijke inhaalmanoeuvres gaan plaatsvinden, en dat willen we niet.

iedereen verdient het om veilig zijn wedstrijd te rijden, ik ben persoonlijk niet blij met bebloede rijders, en kapotte fietsen.

je zult het zien als je er bent, 800 meter lijkt heel veel, maar dit is 2000 meter minder dan op de RDW baan, en daar kun je wel normaal inhalen op het rechte stuk.
en met 70 rijders in de race is het baantje ineens enorm klein.

nogmaals veiligheid gaat boven alles.

Davietsie, 20 mei 2014 22:54

Davietsie

en iedereen is welkom, ook met een racefiets.

Davietsie, 20 mei 2014 22:56

hankie

Vandaag op de baan geweest. Ziet er goed uit!! Vanaf de tribune kan je de wedstrijd goed volgen. Je kan in de schaduw of de zon zitten en als het regent kan je droog zitten. Leuke camping plek, mooie grote kantine. Alles bij de hand wat je nodig hebt. Naar mijn idee een goede plek voor cv.

hankie, 01 jun 2014 16:32

twilwel

Hoe is het asfalt? Ruw als RDW Lelystad?

twilwel, 02 jun 2014 10:01

MaartenSneep

Even een lekker trage aanvulling op David in zijn reactie op G: Het is dit jaar niet anders dan op de RDW baan, of zelfs Sloten en Tilburg. Ook daar reden we ofwel in twee heats, of werd gestart met 1 of 2 minuten tussenruimte om het aantal deelnemers in de baan te beperken tot 30 of 60. Ook daar werd bij de indeling rekening gehouden met de verwachtte snelheid van de deelnemers (meestal met behulp van de classificatie van Cycle Vision in het jaar ervoor, of met andere kennis). Dat de RDW baan flink groter is dan de baan in Venray maakt dat het splitsen dit jaar wat belangrijker wordt dan voorgaande jaren, en vandaar dat het er met wat meer nadruk staat, maar voor de organisatie is er niets nieuws onder de zon.

MaartenSneep, 02 jun 2014 10:52

avatar

Ja het asfalt is ruw. Zie ook de laatste Ligfiets&. Er zitten ook wat groeven tussen de 3 rijstroken en hier en daar wat golving. Verder ruim en schuin zat.

sjef, 02 jun 2014 20:30

twilwel

Bedankt Sjef, ik heb het artikel gevonden.

twilwel, 03 jun 2014 13:55

hannsst

Hallo Maarten, but the 1h races on saturday are criterium races. Also the 3h race on sunday. In the history of the cv the 1h race were always a timetrial, steyering not allowed. On the rdw bahn it was also last year a race against the clock, not with competitors. So it is a little bit confusing the indeeling in ligfiets en gestroomlijnd. And where are the partly faired recumbents. In the first crit or in the second criterium? Anyway, alles wird gut.

Cheers

HannsST

hannsst, 04 jun 2014 21:19

MaartenSneep

@Hanns: Ik vind het gebruik van een Derny motor bij de ‘Devils Race’ een stuk verwarrender. Wie gaat er nu vrijwillig achter een benzine-prutteltje rijden?

Het gebruik van de term ‘criterium’ voor de 1-uurs race is inderdaad verwarrend en heel anders dan vorig jaar. Een tijdrit (dus zonder stayeren) splitsen is zinnig, een criterium in voorrondes en een finale ook, maar alleen voorrondes houden is wat verwarrend. Op Cycle Vision zelf zal het wel duidelijk worden.

MaartenSneep, 06 jun 2014 10:27

avatar

Dag,

Vragen:
-Is er ook een helmplicht op de baan? Zonder de discussie aan te zwengelen over de noodzaak ;-), Het lijkt me wel handig te weten of er een plicht is. Maar dit is een autocircuit, zo zomaar kunnen dat het niet zonder helm mag volgens de regelementen
-Het zo mooi zijn als er voor de tijdrit even een paar ronden gereden kunnen worden voor de start. Er zal geen tijd zijn voor een volledige warming up, dat doe je maar buiten de baan of op een tax, maar iets inrijden zou wel mooi zijn. Was 3 jaar gelenden op de RDW baan ook zo. Eventueel achter een pace-velomobiel.
-Ik begreep dat als Derny motor een fiets van het Cygnusteam wordt gebruikt, maar dat kan ik ook gedroomd hebben ;-)))))

Benny, 06 jun 2014 13:45

G

Er geldt inderdaad een helmplicht.

Verder valt op dat fietstassen niet zijn toegestaan. Open liggers zullen voor de 3-uurs de waterzak aan de fiets vast moeten tapen (oid).
Het kan ook zijn dat dat uitgelegd moet worden als een uitstekend deel, dan is ook die optie niet toegestaan.

G, 11 jun 2014 13:43

twilwel

helmplicht, jawel, maar: "In een fiets met volledige stroomlijn welke ook het hoofd omsluit is een zachte schaalhelm toegestaan." Zie: http://www.ligfiets.net/commissie/cyclevision/editie2014/wedstrijdreglement.html

twilwel, 11 jun 2014 18:00, bewerkt op 11 jun 2014 18:01

GerritBoudewijn

Sluitingsdatum inschrijven is verschoven naar donderdag 19 juni 18:00 uur. Dus, wedstrijddeelnemers en vrijwilligers, schrijf je in!!!

GerritBoudewijn, 14 jun 2014 17:28

Joost.Evers

helmplicht.
Jammer van de plicht, vooral voor velomobielen. Ik zal dit even toelichten. Vorig jaar ben ik in Apeldoorn Op de indoorbaan gecrasht met de plywood velomobiel (ik breng deze mee) en daarbij twee keer over de kop gegaan voordat ik beneden lag. Fiets had wat schade, ik alleen een schaafwondje. Ik heb destijds bewust geen helm opgezet, omdat ik met helm wel buiten de 'rol'beugel van de fiets uit zou komen en zonder niet: denkend hierbij aan mogelijk nekletsel als ik met de helm de grond zou raken. Juridisch snap ik de verplichting wel, maar het kan dus ook levensgevaarlijk zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen de helm, het ding heeft me al behoed voor de rolstoel bij mountainbiken. Ik heb al op enkele kombanen gereden en daarom niet zo bang meer voor omslaan: kwestie van bij het inrijden een rondje langzaam rijden.
Tot in Venray!

Joost.Evers, 17 jun 2014 11:12, bewerkt op 17 jun 2014 11:15

avatar

Fietstassen niet toegestaan, maar een stroomlijnpuntje wel neem ik aan?

bram5moens, 26 jun 2014 09:39

avatar

Fietstassen mag nu wel, mits je ze goed vastknupt. Zie ook http://www.ligfiets.net/commissie/cyclevision/editie2014/mededelingen.html
maar ik neem aan dat stroomlijnpuntje wel goed vastzit ;-)

Benny, 26 jun 2014 11:12