Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 april 2014 13:00 (1667 keer bekeken) 0Reacties

Koffietafelboek, en daar is ie weer, nooit meer last van een snakebite, WHPVA World Championships 2014, slow TV, vrouwen fietsen voor een cadeautje, safety cycle, meer fietsen scheelt mensenlevens

Koffietafelboek

Er is een fraai koffietafelboek verschenen, een rijk geïllustreerde gids over achtentachtig van de vindingrijkste hedendaagse fietsenmakers: The Bicycle Artisans. Van de ligfietsenmakers staan alleen Nazca en Greenspeed er in, verder dus alleen bukfietsen.
Het is sowieso een mooi boek om te zien en door te bladeren, bovendien zijn het toch ook HPV's…

En daar is ie weer!

Hoe maak je mensen nieuwsgierig voor velomobielen? Gewoon aandacht trekken.
Stefan rijdt met twee camera's zodat we mee kunnen kijken naar de reacties.

Nooit meer last van een snakebite

Schwalbe beweert dat zij voor lagedruk banden (MTB-banden) een lekke band door een snakebite (canvasbreuk, doordat de binnenband klem raakt tussen de velg en de buitenband ontstaat er een klein sneetje) niet snel meer voorkomt.
Deze nieuwe band wordt voorzien van dubbele kamers, een band met twee ventielen.
De binnenste 'luchtkamer wordt met een hoge luchtdruk gevuld en voorkomt efficiënt een snakebite aan de velgzijde van de band. Tegelijkertijd zorgt dit inwendige systeem voor een goede passing op de velg en verhinderd het gevreesde “burping” (boeren), luchtverlies van het tubeless-systeem bij geringe druk. De luchtdruk in de buitenste luchtkamer kan men nu, afhankelijk van de inzet, zonder risico tot 1 bar reduceren.'
Henk Jan, bedankt voor de tip.

WHPVA World Championships 2014

De inschrijving van het World Championships is officieel geopend. Er wordt op veel Nederlandse deelnemers gehoopt.
Hier is een 3d-voorstelling van de bergop race bij Montfaucon, en voor de race over 10 rondes van 10 km bij Mérey-sous-Montrond.

Je kan, na de races, ook een week rondtoeren met je familie!

Slow TV

Twilwel heeft er nog meer 'slaapverwekkende video's' (ride along) op de site gezet (zie ook het Vrijdagbericht van vorige week). Een aanrader zijn de video's met in de titel 'vorst aan de grond, mistbanken en zonsopgang'. Feeëriek!
Ook op foto's van Luken is diezelfde sfeer aanwezig.

Vrouwen fietsen voor een cadeautje

Hmmm, reclamewaarschuwing!
Vrijwel alleen vrouwen voelen zich uitgedaagd!? Als het resultaat van hun inspanning zichtbaar wordt, worden de deelnemers waarneembaar nog enthousiaster!

Safety cycle

In 1953 reed John Searle op deze door hemzelf vervaardigde zogenaamde 'safety cycle', een heel comfortabele fiets met een lagere zitje dan een gewone fiets. Lijkt dat niet op een …?
Mooie opbergplaats voor het pompje!

Meer fietsen scheelt mensenlevens

Dit zegt het rapport van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en de UNECO (de Europese commissie van de VN) in ‘Unlocking new opportunities’. Hierin wordt Kopenhagen als maatstaf gebruikt met 26 % van de stadsreizen per fiets. Kopenhagen wordt door Amsterdam voorbij gestreefd met 33 %.
Bovendien wordt met een groter aantal fietsers ook meer banen (werk) gecreëerd.
Voor meer gegevens kijk op UNECO (UNECE).

In het weekend

Redactie

Reacties (0)