Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Laatste testrit Cycling Zandvoort

Gepubliceerd op 01 april 2014 21:47, bijgewerkt op 01 april 2014 21:49 (618 keer bekeken) 5Reacties

De tweede editie van Cycling Zandvoort. Ook voor ligfietsers? De testrit wel!

Op woensdag 9 april is er tussen 17 en 22 uur weer een testrit.
Ook deze testmiddag is weer vrij toegankelijk, een vrijwillige bijdrage voor Stichting SAM (goede doel van Cycling Zandvoort) is welkom.

Let op: een werkende verlichting is vanaf de schemering verplicht!

Eerdere berichten: aankondiging testrit 1, verslag van die testrit, en het eerste april bericht.

De 24 uurs race (o.a.) van Cycling Zandvoort, vindt plaats in het weekend van 17 & 18 mei 2014!
Cycling Zandvoort op Facebook en op Twitter.

Redactie

Reacties (5)

AirJay

Is er eigenlijk al bekend waarom de 24-uurs rit gesloten is voor ligfietsers, maar de testrit wel gewoon meegereden mag worden? Wat is het verschil tussen de 6 uur van enkele weken geleden, de komende 5 uur op 9 april, en de 24 uur in mei? Ik ben erg benieuwd naar de reden waarom er tijdens 24 uur fietsen GEEN ligfietsers mogen deelnemen, en tijdens de testritten wel. Zijn die dan wezenlijk anders?

Verder is het jammer dat ligfietsers tijdens een evenement dat bedoeld is als fundraiser (geldinzameling voor een goed doel) niet mee mogen doen. Alsof ligfietsers geen geld in het laatje brengen. Als "goed doel" zou ik toch eens achter mijn oren krabben als een organisatie besluit om deelnemers te weren.

AirJay, 02 apr 2014 07:21

ligfries

Goede opmerking Robert-Jan. Wij (als bestuur) zijn druk bezig om dit helder te krijgen en we doen ons best om een oplossing te vinden. Als dat lukt, melden we dat hier natuurlijk!

ligfries, 03 apr 2014 09:42

MaartenSneep

Ik hoop dat ondanks de matige vooruitzichten om daadwerkelijk met de 24 uur op Zandvoort mee te mogen doen, er bij de trainingsmogelijkheden toch veel ligfietsers zullen zijn, en ook dat die hun best doen een positieve indruk achter te laten. Wellicht moet de gedachte dat ligfietsers hier prima bij passen gewoon wat langer in de week liggen.

MaartenSneep, 03 apr 2014 13:52

ai

Ik ben bang dat ik woensdag de 9de verstek moet laten gaan. Tegen die tijd heb ik mijn "plakkende" trommelrem en wielkast kietelende voorwiel (het geluid dat Geelomobiel hoorde bij de vorige testdag, zie zijn blog van 27-02) nog niet gerepareerd.......

Niet te gefrustreerd reageren op het feit dat ligfietsen nog niet toegelaten zijn, gewoon woensdag met zijn allen gezellig mee komen fietsen. Uiteindelijk komt het vast goed, zo niet dit jaar, dan een volgend jaar.

Tijdens de testrit werd ik in mijn ouwe aluminium rammelbak veelvuldig aangesproken door conventionele fietsers. Allemaal positief, allemaal geïnteresseerd, allemaal vonden ze het prima dat wij ook mee reden. Dus Alleweder rijders, vervoeg u de negende massaal ter circuit (de rest ook uiteraard) en blijven glimlachen!

ai, 03 apr 2014 21:22

TeJayLigFts

Oproep van Robert-Jan om naar Cycling Zandvoort te komen: Ligfietsers […] kom woensdag 9 april tussen 17:00 en 22:00 allemaal naar Circuitpark Zandvoort en rij een paar rondjes mee. Voor de lol, of om het gewoon een keer geprobeerd te hebben. Maar bovenal om te laten zien dat ligfietsers ook mensen zijn die plezier beleven aan sporten en dit doen met respect voor de andere deelnemers. Deelname is gratis, maar een donatie voor Stichting SAM wordt gewaardeerd!

TeJayLigFts, 08 apr 2014 13:29