Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fiets en Wandelbeurs 2014

Gepubliceerd op 26 februari 2014 08:58, bijgewerkt op 26 februari 2014 09:12 (714 keer bekeken) 0Reacties

Fiets en Wandelbeurs dit weekend

Aanstaande zaterdag en zondag is in de RAI de Fiets en Wandelbeurs.
Ronald Boumans en Walter Hoogerbeets geven een lezing over 'De Spartaan en de Bourgondiër' (zowel op zaterdag als zondag) en een ligfietsplein, met Elan, Nazca, Challenge, HP-Velotechnik, ACE Ligfietsen, Ventisit en verder: de… Nederlandse Vereniging voor Human Powerd Vehicles (NVHPV)!
Mogelijk geeft de Fietsersbond inkijk wanneer de apps voor Android en iOS voor de Routeplanner wordt vrijgegeven. Maart?!
De Fiets en Wandelbeurs op Facebook.

Als opwarmertje staat de dinsdagbijlage Fiets&Wandelbeurs van de Volkskrant en Trouw vol met mooie verhalen over wandelen en fietsen.
In het kort de inleiding van Bert Wagendorp onder de titel 'De volmaakte mens': Ze leven in gescheiden werelden, de fietser en de wandelaar. De een is uitbundig en innovatief, de ander behoudend en introvert.
Het mag duidelijk zijn dat de fietser in zijn verhaal uitbundig is en innovatief. Dit innovatief zijn, beperkt zich, evolutie, in de rest van de bijlage tot rechtop of voorovergebogen op de fiets zitten met het trapstel duidelijk onder de mens. Liggend, laat staan de supermanhouding, of overdekt en gestroomlijnd, komt er niet aan te pas.
Toch is het een mooi bijlage, en nodigt uit voor het komende fiets- (en wandel-)seizoen, of nodigt op zijn minst uit tot een bezoek aan de Fiets en Wandelbeurs!

Ook is er de Fietsparade door FietsVak. Er komen een dertigtal historische rijwielen met aanvulling van moderne fietsen.

Fiets in de illustratie van Erik d'Ailly

Redactie

Reacties (0)