Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 14 februari 2014 13:00, bijgewerkt op 14 februari 2014 16:29 (2436 keer bekeken) 5Reacties

Onderzoek 2, wat we kunnen missen (als kiespijn), fietstocht naar Praag, fiets is een volwaardig transportmiddel, smalle fietspaden zijn taboe, foute video, verwacht, Alligt

Onderzoek 2

'Hoe dit (de aantrekkelijkheid van mannelijke fietsers op het andere geslacht) er voor de ligfietsgemeenschap uitziet, vertelt dit onderzoek helaas niet. Maar de voordelen vervagen zeker als we ons voortbewegen in een cocon, met daarbij ook nog eens een tourkap', schreven we vorige week.
Niemand die dit becommentarieerde. Dus zijn 'we zelf maar op onderzoek gegaan': Stefan telt hoeveel blikvangers hij onderweg te verwerken heeft gekregen.

Wat we kunnen missen (als kiespijn) 1

Hier hebben we het niet, of nauwelijks, gehad. En het lijkt er op dat we het ook niet meer krijgen, maar in Amerika is/was het er in overvloed. Charles moest toch boodschappen doen.

Wat we kunnen missen (als kiespijn) 2

Waar we momenteel wel veel van hebben, is wind. Leuk als je die achterop hebt (of een windmolen bezit), vervelend bij tegenwind. Erger is zijwind, en zeker een vlagerige zijwind (op een dijk). DiQuest mocht het beleven: in een glijvlucht naar beneden. Gevolg? Beurs, een snee, de Quest onder de modder met wat schaafwonden.

Fietstocht naar Praag

Nee, dan is dit beter. Oktober vorig jaar reed diezelfde DiQuest met zijn M5 naar Praag. Een heerlijk reisverhaal!

Fiets is een volwaardig transportmiddel (in Vlaanderen)

“Alle politieke partijen in het Vlaams parlement keurden unaniem een resolutie goed om de fiets te beschouwen als een volwaardig transportmiddel.”
De Velotariër barstte in hard gelach uit. “We maken hier zowaar een historisch moment mee. Daarvoor was de fiets blijkbaar altijd iets inferieurs. […] Na het stemrecht voor de vrouw, een beter loon voor de arbeider, een paspoort voor de vreemdeling, een huwelijk voor de homoseksueel en een meer respectvolle benaming voor de mindervalide, mag de fietser zich nu officieel ‘volwaardig’ noemen.”

Is de fiets in Nederland ook al volwaardig benoemd door ons parlement? Of kunnen we ons alsnog schamen?

Smalle fietspaden zijn taboe

Fietsberaad vindt het niet meer kunnen: 'fietsstroken zijn er in alle soorten en maten. Variërend van smalle reepjes asfalt van 50 cm breed tot brede rood gekleurde rijlopers van 2 meter.'
Ze doen een 'voorstel […] om een fietsstrook - rood gekleurd - bij voorkeur 2 tot 2,5 meter breed te maken, met 1,7 meter als absolute minimum. Fietsers kunnen zo ook naast elkaar fietsen en inhalen.'
Daar kunnen wij ons helemaal in vinden!

Foute video

De laatste tijd is het blijkbaar niet meer in de mode om video's, van tochten, te publiceren. Er kan daarmee blijkbaar toch wat hopeloos fout gaan.
De grootste blunder is verticaal filmen. Dat ziet er niet uit! Dit is het zogenaamde VVS (Vertical Video Syndrome). Houd dus je smartphone niet verticaal, maar horizontaal!
Bron BROL.

Verwacht

John en Jacquie Schlitter van Vite Bikes komen met hun eigen lijn van, op maat gemaakte en in Europa (!) gefabriceerde, carbon highracers: Schlitter Bikes. De fietsen zijn zowel in Amerika als in Europa te koop.
Beide zijn gerenommeerde ligfietsers. Jacquie Schlitter zal dit jaar meedoen met RAAM.

Alligt

Zowel op Vandaar Flevoland als in de Telegraaf aandacht voor de fietsen Alligt.
'Ultiem fietsgeluk met futuristische fietsen in Flevoland.'

Wedstrijd

Zondag is er in Lommel (B) een indoorwedstrijd, op het kartingscircuit. Om 10 uur is de eerste wedstrijd.
Voor hoge liggers is de brug, fly over, te laag, en voor velomobielen is het er te bochtig.
Een video met een kart.

Opmerking
Voor degenen die voor vrijdag half vijf dit bericht hebben gelezen: door technische omstandigheden leek het bericht spoorloos verdwenen op de server, en stond er een 'noodeditie'. Na grondige schoonmaak, is het bericht weergevonden op de vloer onder de server.

Redactie

Reacties (5)

wfvn

Wat die video over verticaal te maken heeft met ligfietsen, is mij niet geheel duidelijk maar het filmpje is bij mij wel héél welkom (ik heb te vaak te maken met mensen met dat syndroom). Dank :)

wfvn, 14 feb 2014 16:39

haak

Verticale video is zeker vanuit ligfiets standpunt gezien hartstikke fout! Een beetje ligfiets of velomobiel past toch het best in horizontale video :-)

haak, 14 feb 2014 17:22

TeJayLigFts

Wilfred, het is er aan de oren bijgesleept (wel horizontaal!). De verwijzing naar video's van tochten, en die zie ik niet zo vaak meer… (dan een paar jaar geleden).

TeJayLigFts, 14 feb 2014 18:00, bewerkt op 14 feb 2014 18:00

avatar

Voor zij die liever de wedstrijd in Lommel zien vanop een ligfiets, ga naar http://www.youtube.com/watch?v=OE4UhuR9Lno

skywise, 18 feb 2014 15:20

TeJayLigFts

Dank, Christophe!

TeJayLigFts, 18 feb 2014 17:41