Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 07 februari 2014 13:00 (2666 keer bekeken) 0Reacties

Onderzoek, bagagebakken, Modular Bikes, Rotovelo Across Australia, houten ligfietsframe, universele houder, Macedonische ligfietser, Jay Leno

Onderzoek

Houd je vast! Er is weer een onderzoek ('Nederlands') opgedoken. Nu over de aantrekkelijkheid van mannelijke fietsers op het andere geslacht.

Van de 10 % best presterende, dus fittere, mannelijke fietsers ziet, in de ogen van de vrouw, er gemiddeld een kwart daarvan er aantrekkelijker uit dan de minder presterende fietsers.
Zo, dat staat! Hoe dit er voor de ligfietsgemeenschap uitziet, vertelt dit onderzoek helaas niet. Maar de voordelen vervagen zeker als we ons voortbewegen in een cocon, met daarbij ook nog eens een tourkap.

Maar wacht eens even, er staat ook dat voor driekwart van die fietsers het voor een vrouw niet zoveel uitmaakt…

Zou het domweg met 'macht' te maken hebben? Dat bijvoorbeeld zo'n, saaie (uiterlijk), president Hollande zomaar zulke knappe vrouwen in zijn entourage heeft.
Ziet zo'n Bradley Wiggins (Wiggo) er echt zo woest aantrekkelijk uit?!
Echter, het idee dat fietsen je aantrekkelijker maakt (na het douchen dan hè - hebben we uit een zeer betrouwbare bron vernomen), maakt het fietsen nog leuker! Toch?

Of kom je zo in de kijker?

Bagagebakken

Op velomobiel.nl zijn fraaie bagagebakken te vinden voor naast de voetgaten. Ook heel fraaie reflectiestrepen.

Modular Bikes

Gideon wijst ons op Modular Bikes van Steve Nurse. Steve schrijft dat hij in 1986 gegrepen werd door een artikel in de Duitse krant over zelfbouwligfietsen. De start!
Nu bouwt hij zijn eigen fietsen met een eigenwijs concept. Zoals de Monsterbike, met het grootste wiel voor.
De Modular Bikes worden vervaardigd met gestandaardiseerde (= modular) onderdelen.
In zijn blog staat momenteel een houten, multiplex, versie van een trike centraal.

Rotovelo Across Australia

We blijven nog even in Australië met Rotovelo Across Australia, Marky wil in april en mei dit jaar van Perth naar Sydney rijden.

Houten ligfietsframe

Terug naar hout. Peter maakt naar het voorbeeld van James Robinson een houten ligfietsframe met twee dezelfde wielen. En zo de achtervork.

Universele houder

Een stukje plastic dat je om je (fiets-)stuur krult, en houdt je telefoon of GPS-ontvanger stabiel vast met wat elastiekjes…
Hoe simpel kan het zijn!

Macedonische ligfietser

In Macedonië rijdt er, blijkbaar, sporadisch een ligfiets (lezhiped), zoals die van Sergei. Danaucime ('Nederlands') besteedt er aandacht aan.
De blog van Sergei ('Nederlands').

Jay Leno

Gisteravond was de allerlaatste 'Tonight Show' gepresenteerd door Jay Leno.
Waar heeft hij nu alle tijd voor? Zijn garage, met o.a. gestroomlijnde motoren en wel heel veel chroom. Echt Amerikaans.
Waar doet dat model ons aan denken? Deze misschien, of…

Toertocht

Zaterdag, morgen dus, is om tien uur in Neerpelt (B) de start van de 'koude tenen tocht' (het tempo mag wel wat vlotter zijn dan afgelopen jaar, het was toen wel veel kouder).
Ook vlot aanmelden vanwege de cateraar! En in Lommel is het klunen geblazen!

Redactie

Reacties (0)