Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 24 januari 2014 13:00, bijgewerkt op 24 januari 2014 16:33 (2775 keer bekeken) 0Reacties

Verborgen, onbevangen velomobieltest, hoge snelheidsfietsen 2 en 3, onbegrijpelijk, Sunrider II, 13 Heuvelentocht, HSL Toertocht, wintertraining Alkmaar

Verborgen

Wat zie je nu wel en wat niet vanuit een velomobiel?
Na op een randje te hebben gebalanceerd vond Paul het tijd om eens uit te zoeken wat er vanuit zijn velomobiel, Strada, te zien is.
Vóór: 7,5 m bij goed zicht, tot bijna 20 m vanwege een beslagen windschermpje.
Opzij: 0,5 m (onze gok en afgeleid van de foto's).
Achter? Dat moet met spiegeltjes te verhelpen zijn.
Voor een ieder zullen deze waarden anders zijn, afhankelijk van postuur, hoe hoog het zitje staat, en uiteraard ook afhankelijk van de gebruikte velomobiel.

Onbevangen velomobieltest

Reporter Kudret van 'Ondertussen in Hengelo' test een ligfiets (Alleweder A4) van Henk-Frans: 'Leuk om een keer gedaan te hebben!'.

Hoge snelheidsfietsen 2

Zowel De Volkskrant als De Morgen besteedt aandacht aan de high-speed pedelec (S-pedelec). Zoek de verschillen.
Het lijkt er op, volgens het artikel, dat vanaf 1 januari 2017 deze fiets volgens Europese richtlijnen officieel een bromfiets is. Dus een geel kentekenplaatje hoort te hebben, maar er moet ook een helm worden gedragen. Of het zover komt, kan Van der Ven van het ministerie van Infrastructuur en Milieu nog niet zeggen: 'Daar zijn we nu over in gesprek.'

Hoge snelheidsfietsen 3

De inmiddels voor het leven geschorste wielrenner Danilo di Luca suggereert dat naast doping 'voor den mensch', ook de fiets wat toegediend krijgt, een mechanische doping: een motortje. ‘Volgens mij is het zeker mogelijk. Soms is het prestatieverschil zo groot dat zelfs doping je niet kan helpen.'
Aldus Nieuwsblad.be.
Zie ook dit bericht uit 2010.
Kinnesinne van Danilo? Of is hij nu de clown van het peloton?
Michael Boogerd in DWDD.

Onbegrijpelijk

Een obstakel, een soort fietssluis, dat bedoeld is om brommers te weren en het voor fietsers lastiger te maken. Want het is volgens de gemeente vooral een wandelpad. Daarnaast is het donkergroene hek bij donker amper zichtbaar. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!
Welzeker, de gemeente reageert op klachten: er worden reflectoren op het hek geplaatst en de verlichting wordt dichter bij het hek geplaatst… Opgelost! Toch?

Sunrider II

Bij Alligt staan inmiddels de bouwhandleidingen voor de Alleweder A9 alias de Sunrider II. Zowel in het Nederlands als in het Engels.
Zie ook de site van Kees, schrijver van de handleidingen.

De dealer in Zweden heeft een montere * video gemaakt van een, korte, winterse rit met de Sunrider II / A9. Met voor zomerbandjes.

* 'vrolijke' gewijzigd in 'montere' vanwege de Engelse vertaling door Google, opdat de manneman uit Rusland niet op het verkeerde been gezet wordt: 'vrolijke' wordt 'gay'

13 Heuvelentocht 2014

Om alvast in de agenda te zetten: de 13 Heuvelentocht. De veertigste editie van de 13 Heuvelen toertocht vindt plaats op zaterdag 14 juni.
De afstanden zijn: 80, 110, 160 en 215 kilometer.
Hiermee kan de theorie getest worden over het klimmen met een 'normale' fiets en een ligfiets. Is het niet?

HSL Toertocht

Zondag is er een 50 km toertocht door het groene hart van Zuid-Holland. De start is om 10 uur op het Raadhuisplein in Pijnacker.
Aanmelden is niet nodig.

Wintertraining Alkmaar

Eveneens zondag is de Wintertraining in Alkmaar.

Redactie

Reacties (0)