Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht 2013 persbericht

Gepubliceerd op 22 december 2013 12:54, bijgewerkt op 22 december 2013 13:04 (1006 keer bekeken) 2Reacties

Persbericht met logo en route van de 18e editie van de oliebollentocht

Persbericht

Eindejaarstocht velomobielen Loonse en Drunense Duinen

Nachtburgemeester Tilburg

De Nachtburgemeester Godelieve Engbersen

Route Oliebollentocht 2013

De route

Op vrijdag 27 december rijden meer dan 100 velomobielen de jaarlijkse oliebollentocht in de prachtige omgeving van Tilburg.

Op vrijdag 27 december start om 10:30 uur in Tilburg een toertocht van 63 km langs de Bergsche Maas en over de Loonse en Drunense Duinen.

18e editie

De tocht wordt jaarlijks georganiseerd vanuit telkens een andere startplaats. Voor deze 18e editie is een route uitgezet vanuit Tilburg, dat eerder ook in 2010 startplaats was. De aftrap wordt verricht door de scheidende Nachtburgemeester van Tilburg.

Vorig jaar bereikte het aantal deelnemers in Zwolle een recordhoogte van 160. In 2011 maakte de oliebollentocht een rondje vanuit het Noord-Hollandse Schermerhorn. In 2009 loste wethouder Ingrid de Bondt (VVD) het startschot onder de Dom van Utrecht.

Velomobilisten

Een velomobiel is een overdekte ligfiets met 3 wielen. Vanwege de veelvoorkomende kleur geel staat de fiets in de volksmond bekend als banaanfiets. Velomobilisten zijn veelfietsers: de meeste deelnemers rijden vanaf hun woonplaats in de velomobiel naar Tilburg. Deelnemers komen uit alle hoeken van Nederland en er zijn ook deelnemers uit België en Duitsland, die speciaal voor de tocht naar Tilburg komen fietsen.

Route

De velomobielen verzamelen bij sportclub 't Zand aan de Bijsterveldenlaan 1. Vanaf 10:30 uur wordt in groepen gestart. De tocht voert vanuit Tilburg via Capelle naar de veerpont over de Bergsche Maas bij Drunen. Vanaf daar gaat het over de dijk naar het pittoreske Heusden. In deze historische vestingstad drinken de velomobilisten koffie met appelgebak. De route vervolgt via de oude zeedijk, langs het afwateringskanaal ´s-Hertogenbosch – Drongelen en over de Loonse en Drunense Duinen terug naar Tilburg, waar de oliebollen klaar staan.

Aanmelden

Aanmelden voor deze oliebollentocht!

Redactie

Reacties (2)

maurice

Jammer genoeg moet ik die dag de ochtenduitzendingen doen bij Omroep Brabant, naar ik heb mijn collega's van de redactie wel getipt :)

maurice, 22 dec 2013 16:19

wernerklomp

Helaas kan ik dit jaar niet komen maar Tim is wel vanuit Erischkirch onderweg naar de oliebollentocht, hij woont niet ver bij mij net over de grenz in zuid Duitsland dus maar 50 km minder ver als dat ik de laatste 2 jaar gereden ben.
Ik hoop voor jullie op een goede afloop, fijne feestdagen, een mooie tocht en dan een goed 2014,
Groetjes Werner

wernerklomp, 22 dec 2013 21:55