Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 november 2013 13:00, bijgewerkt op 15 december 2013 09:28 (2597 keer bekeken) 1Reacties

Australische racevelomobiel, verlengde Mango, FlevOnice weer open, 'hamerkop' navigatie, slim fietswiel, diverse

Australische racevelomobiel

Dit soort racevelomobielen zijn al een paar keer de revue gepasseerd (of zeer recent, gisteren). Ze worden gebouwd op de trikes, en als velomobielen zijn ze alleen geschikt voor uiterst vlakke racecircuits. Ze zijn ook vrij 'vluchtgevaarlijk', even opgelicht en daar vliegen ze.
Een leverancier is Speedy Trikes, ook te vinden op Facebook.

Verlengde Mango

Piet was niet helemaal tevreden over de Mango Sport. Aerodynamisch zou er best wel wat te verbeteren zijn. Het resultaat mag er zijn! Een 'scherp gesneden' achterzijde van de met 11 cm verlengde Mango.
Of deze Mango er ook werkelijk mooier van is geworden? Ondergetekende vond de met carbon verlengde roodwitte versie van Rudolf er mooier, of beter, interessanter uitzien…
We wachten af of het werkelijk wat opgeleverd heeft, want aan '… de snelheid merkbaar hoger ligt …' en '… ook de zijwindgevoeligheid verminderd is …' hebben we niet veel. Dat klinkt meer als een gevoelskwestie. En daar heeft ondergetekende veel ervaring mee: totalus onbetrouwbaar dus.
Meten is weten!

FlevOnice weer open!

Vorige week is FlevOnice weer opengegaan, wel met een kortere baan. Deze is teruggebracht van 5 naar 3 km.
Dus? Komend jaar weer een Cycle Vision? Want 'de vastgoedondernemer [wil] van FlevOnice een 'beweegpark' maken, waar ook in de zomer allerlei sportactiviteiten plaatsvinden. De plannen daarvoor zijn nog volop in ontwikkeling.'
Twee jaar geleden was Cycle Vision op FlevOnice een groot succes. Dus lag het in de lijn der verwachtingen dat daar op voortgeborduurd zou worden. Vorig jaar kon Cycle Vision, FlevOnice ging - voor ons gevoel - plotseling failliet, met pijn en moeite doorgaan op het Midland Circuit bij Lelystad. Dit jaar was het onmogelijke taak: op het laatste moment, vond de curator, kon het op FlevOnice niet doorgaan. Gevolg: geen Cycle Vision afgelopen jaar.

'Hamerkop' navigatie

Een andere manier van navigeren op je (lig-)fiets. De, als een T vormgegeven, Hammerhead geeft d.m.v. leds aan wanneer je moet afslaan, of rechtdoor moet gaan. Geen, afleidende, kaart voor je neus: lekker rustig!
De Hammerhead werkt samen met je smartphone (GPS en route), en heeft een ingebouwd kompas.
Leverbaar: op zijn vroegst in juni 2014, à $ 85, ruim € 60.
Bron: Frank op LML

Slim fietswiel

Dit fietswiel maakt van iedere (!) fiets een fiets met trapondersteuning, tot 25 km/uur. Zie Tweakers, daar wordt het ingebouwd op een racefiets uit de vorige eeuw.
De fiets wordt er, uiteraard, wel zwaarder van, maar het wiel op zich niet! Alle techniek en accu's zitten in het niet meedraaiende deel. Het zwaartepunt van de fiets verandert wel.
Ook kan er energie geleverd worden via de USB-poort, bijvoorbeeld voor de smartphone of, misschien wel, de Hammerhead, en dit onderdeel kan bovendien als voorlicht dienen.
De prijs? Momenteel € 430, leverbaar in mei 2014.
Veel plezier met het lezen van de reacties op Tweakers. De reacties lijken wel een beetje (?) op die van onze LML.
Hans H. wees ons op dit verhaal. Dank!

Update: het slimme wiel wordt het Copenhagen Wheel genoemd.

Diverse

Ligfiets als hoge bi

Ligfiets als hoge bi (foto BoCycle)

Hoge bi
Eens het tegengestelde van een ligfiets bouwen? Op de Velotariër staat een link naar het Penny farthing project. Deze blog start hier.
Verklaring: Penny-farthing of hoge bi. En dit heeft niks te maken met 'farting' (ligt aan ondergetekende, hoor. Ik dacht meer aan een bijnaam zoals die voor de plusfour).

Morphing
Wie stond(-en) er model voor de icoontjes van het regent bijna nooit?
Verklaring: Morphing

Interview met Boooger
Interview met Boooger op Martha's Vineyard Community Television.

De Oversteek, Nijmegen
De groep de Nijl was afgelopen zondag present. Edwin heeft woord gehouden, en schrijft er over!
Nog een pagina met allerlei links.

Redactie

Reacties (1)

TeJayLigFts

Het onderwerp 'Verlengde Mango' is gewijzigd. Zie ook het volgende vrijdagbericht onder het kopje Rechtzetter.

TeJayLigFts, 06 dec 2013 13:09, bewerkt op 06 dec 2013 13:09