Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Cycling in the Netherlands

Gepubliceerd op 19 november 2013 17:00 (694 keer bekeken) 1Reacties

Holland-Cycling is een nieuwe Engelstalige internet gids over fietsen in Nederland

Holland-Cycling is gericht op buitenlandse toeristen en expats vanuit de hele wereld die ons land op z'n Nederlands willen ontdekken: op de fiets - of nog liever -, op de ligfiets.

De site geeft praktische informatie over het plannen van de tocht, tips & informatie, fietsroutes in het Engels en een kijk op de Nederlandse fietscultuur. Foto's vormen een belangrijk onderdeel van de site, want een beeld zegt meer dan duizend woorden.

De makers van Holland-Cycling zijn zelf enthousiaste ligfietsers, al merk je hier op de site weinig van. Het is een bewuste keuze geweest: of je nu op een ligfiets of een gewone fiets door Nederland rijdt, de informatie die nodig is over hoe te fietsen in Nederland verschilt slechts op details. Waar het om gaat is te laten zien dat fietsen in Nederland zoveel meer kan zijn dan alleen een dagje op een huurfiets rondrijden in Amsterdam.

Als Holland-Cycling niet speciaal voor ligfietsers is, waarom dan dit bericht aan Ligfiets.net? In de eerste plaats willen wij al onze ligfietsbekenden laten zien waar we het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest (alle feedback is welkom!). Maar - belangrijker - we hopen zo buitenlandse ligfietsers te bereiken, want wij willen dat ook zij van onze site gebruik gaan maken.

Aldus Hilary Staples, redacteur van Holland-Cycling.

Foto van Holland-Cycling, de enige met een ligfiets

In English

Redactie

Reacties (1)

avatar

Een hele interessante website, zeker nu het komende jaar door het Nederlandse bureau voor toerisme is uitgeroepen tot Nederland-fietsland jaar. Maar wat jammer dat consequent de fout wordt gemaakt om Nederland "Holland" te noemen. Enige achtergrond: http://www.youtube.com/watch?v=eE_IUPInEuc

herbert, 23 nov 2013 14:00