Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 25 oktober 2013 13:00, bijgewerkt op 26 oktober 2013 13:03 (2919 keer bekeken) 2Reacties

Milan 'getest', hangligfiets, achteruitkijkspiegel en draadkunst, gemotoriseerde trailer, Afsluitrace, 6 uurrace, iets voor Halloween

Milan 'getest'

De Milan Velomobile is niet erg bekend in deze contreien, en dat in tegenstelling tot ons buurland, Duitsland. Er rijden in Nederland maar enkele rond, en dan nog meestal 'buren' die ons land aandoen.

Hoewel de 'test' door Dave McCraw eerder een eerste impressie en inmiddels een jaar oud is, willen we deze 'test' van de Milan velomobiel toch nog in de aandacht brengen.
Zijn conclusie na een middagje testen (verkort):

  • De Milan voelt niet snel aan. Alleen de snelheidsmeter brengt je op de hoogte brengen van haar werkelijke snelheid!
  • De Milan glijdt door de lucht als een dartpijl, echter de aandrijflijn zou verbeterd kunnen worden.
  • De Milan rijdt schichtig boven een bepaalde snelheid, 50 km/uur (een middag testen is te kort voor een echte waarneming, red.).
  • De Milan is lawaaiig, warm en voelt aan als een kart.

Onze bron is BROL

Hangligfiets

Ja, het is toch een ligfiets. Maar dan wel totaal anders. Praktisch? Nauwelijks! De hangligfiets. Welke bandenmaat zou deze hebben? Welke fietsenzaak heeft deze banden op voorraad? En, wanneer test Wim S. deze banden?

Vorig jaar hadden we ook al een soort hangfiets, echter met deze moet je lopen: gebaseerd op de eerste 'loopfiets'. Een mix tussen hardlopen en fietsen. Zoals de auto uit de Flintstones een mix is tussen hardlopen en bankzitten (?) is. Inmiddels heeft Fliz-bike een website.

Achteruitkijkspiegel en draadkunst

Als je veel tassen meeneemt op de ligfiets (vakantie!), dan helpt het achteruitkijkspiegeltje op het stuur niet altijd. Belle keek eens rond of dat niet beter kon, en maakt het dan net even anders: de polsspiegel.
Voor wie niet zo handig is met naald en draad, er staat ook een link naar Hafa-ligfietsen.

Gemotoriseerde trailer

Zenedavtri ('Nederlands') heeft een wel zeer fraaie, ong. 20 kg zware, aanhanger voor zijn Waw gemaakt, met daarin trapondersteuning.
De dissel kan nu niet asymmetrisch aangebracht zijn, zoals bij getrokken aanhangers, maar moet nu symmetrisch zijn vanwege de stuwende kracht.
Bij remmen wordt energie teruggewonnen: recuperatie/regeneratie.
Samen, rijder plus ondersteuning, zorgt dit voor 300 km aan energie (in bergachtig gebied!). Met een video.
De andere bron is BROL

Afsluitrace

Zondag a.s. (!) vindt de Afsluitrace plaats, op de… Afsluitdijk. 32 km heen, 32 km terug, en ook geschikt voor ligfietsen en velomobielen.
Het is ook voor een goed doel: fondsenwerving voor Livebuild, en wel een drinkwaterproject.
Gevonden via Vrijwiel.

6 uurrace

Robert-Jan (Questeritus) vraagt zich af, waarom er geen 6 uurrace, na 2010, meer gereden is. Is er nog animo voor?
Lees ook zijn blog over Sloten.

Iets voor Halloween?

Je ligfiets veranderen in een, ja, wat?
Vooruit, nog eentje.

Redactie

Reacties (2)

avatar

6 uursrace zou ik erg gaaf vinden om weer eens te doen. Een 12uursrace lijkt me nog mooier. eind van de middag beginnen en de nacht in fietsen. Ik denk dat er genoeg (brevet)rijders zijn die dat wel eens leuk zullen vinden op een afgesloten parcours.

Jan-van-Steeg, 25 okt 2013 19:18

AirJay

Dat is wel gelijk twee stappen vooruit Jan, maar niet ondenkbaar. Jij hebt natuurlijk meer ervaring met dit soort "expedities". Ik denk echter wel dat er een heel ander publiek komt naar een 12-uurs "nachtrace" vergeleken met een 6-uurs race. Wellicht dat een combinatie van beide een mooi compromis is? 6-uurs race, beginnen om 18:00 uur? Een andere optie is natuurlijk om een 6- en een 12-uurs race tegelijkertijd te laten rijden, daar is het parcours in Amsterdam groot (breed en lang) genoeg voor. Zodoende zouden eventuele kosten ook gedrukt kunnen worden.

AirJay, 28 okt 2013 11:02, bewerkt op 28 okt 2013 11:05