Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 oktober 2013 13:00 (2217 keer bekeken) 1Reacties

Gelukkige fietsers, Fowlmead 2013, (bijna) aanrijdingen, gemakzuchtig, achtervering op de ICE trike, Battle Mountain en Aerovelo, ligfietsfamilie Meuhly op stap

Gelukkige fietsers

En wéér een onderzoekje! De Verenigde Naties doet daar ook aan mee. Maar een positieve voor ons fietsers, want wij staan na Denemarken, Noorwegen en Zwitserland op de vierde plaats op de schaal van de gelukkigste mensen.
National Geographic onderzocht het rapport en kwam tot de volgende conclusie, op plaats vijf: gelukkige mensen rijden met de fiets - vrijwillig.

Dus durven wij dit wel aan: alleen omdat wij in het land wonen met de meeste fietsers per vierkante kilometer, staan wij zo hoog, vierde, op de lijst. Wat zegt dat over de Nederlandse regering? Stimuleer het fietsen nog meer! Deze suggestie had je niet verwacht, hè?
België dan: zij staat wel in de top tien meeste fietsers per vierkante kilometer (negende), maar niet in de top tien van de gelukkigste mensen. Wat zegt dat over hun regering?

Fowlmead 2013

Shawn Ballantine heeft een video gepost over de HPV race in Fowlmead.
Het is daar een gemixt gezelschap. Bukfietsers - blijkbaar als gangmakers -, handbike, hoge bukdriewieler, zelfbouw stroomlijn. Kortom een gevarieerd gezelschap. Wat ook nog opvalt, is dat op de ceramieke bekers 2012 staat, terwijl het echt in 2013 afspeelt. Nog overblijvertjes van vorig jaar?

(Bijna) aanrijdingen

Geen paniek, het loopt voor de personen goed af.
Theo, de BrandweerQuest, schrijft over een aantal botsingen, en zoals bekend voegt hij daar zijn mening aan toe, in een uiteraard weer zeer lezenswaardige blog: 'letten we wel op, doet de toer-/racekap afbreuk aan ons zicht, zijn remlichten je-van-hèt'.
In zijn verhaal heeft hij ook een link, waar Twilwel een hond afleert om, zonder toestemming van het baasje, achter een kat aan te racen. Jammer dat Twilwel zijn velomobiel daarbij zo beschadigd raakt: blijkbaar een kalf van een hond, een monsterhond.
Wilco moest een kat ontwijken en deed de elandproef.

Gemakzuchtig

Het mag ook wel eens makkelijk. We nemen vandaag de lift!
Bron is BROL

Achtervering op de ICE trike

Een fraaie instructievideo over de instelbare elastomeer vering bij de ICE trike.

Battle Mountain en Aerovelo

Aerovelo heeft nog een bericht en beelden van de race in Battle Mountain met, uiteraard, de Bluenose.

Ligfietsfamilie Meuhly op stap

De familie Meuhly is vanaf begin augustus ('Nederlands') met de ligfiets op stap. Nu rijden ze door Spanje ('Nederlands'), en wel bij Miranda de Ebro.
Waarom die mensen met koeienkoppen op ligfietsen? Een koe loeit op zijn Frans: 'Meuh'!

Elvin

Wij wensen Elvin, en familie, sterkte! Elvin kan niet meer echt genieten van het fietsen.
Zie ook ELFiets.

Redactie

Reacties (1)

avatar

Fantastisch wat jij voor de zelf bouwende en reparerende ligfietser betekent en voor mij betekend hebt Elfin!
Ik sta net weer op het punt om bijvoorbeeld een speciaal 'ouderwets' zelfcentrerend soort cantilever-rem bij je te bestellen. En dan gelijk ook maar wat tandwielen voor de Limit (op de goede afloop). Korte cranks, enz. enz.
Werkelijk je site is uniek in zijn soort!
Heb aan den lijve ondervonden wat het is om met fysieke beperkingen te maken te krijgen dus ik voel erg met je mee.
Respect voor je doorzettingsvermogen en ondernemerschap!

MichielAdriaan, 19 okt 2013 01:15