Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

De Great Baltic Sea Ride 2014

Gepubliceerd op 08 oktober 2013 18:41, bijgewerkt op 12 maart 2014 18:22 (1092 keer bekeken) 1Reacties

Motto van de wegkapitein Josef Janning: drie weken lang met driewielers en drieduizend kilometer

GBSR 2014, de 'Great Baltic Sea Ride', vindt plaats in de laatste drie weken van juli (start 6 juni vanuit Lübeck - Duitsland -, en eindigt op 26 juli ook weer in Lübeck). Acht landen, met rijke historie en een diversiteit aan cultureel erfgoed met prachtige landschappen, maken deze tocht tot een unieke ervaring.

We zullen Noord-Europa verkennen tussen de 53 ° en 61 ° breedtegraad, meer dan 3.000 km van heerlijk rijden, genieten van het zomerse daglicht, de rust en de grote open ruimtes van Scandinavië, de Baltische Staten, Mazurisch Merenplateau, Noord-Polen en Noord-Duitsland.
We zien hoofdsteden als afgelegen dorpen, uitgestrekte bossen en open boerenland; iets rechts van ons zal er altijd de wateren van de Oostzee zich bevinden, soms heel dichtbij, soms op grotere afstand achter de horizon.

Onze velomobielen zullen deze reis tot een plezierig avontuur maken. Snel en comfortabel, samen met al onze bagage, maken de velomobielen tot de perfecte reismachines, en een sterk symbool van duurzame en persoonlijke mobiliteit.

Rij mee, sluit je aan!

Deelname wordt beperkt tot een totaal van 36 rijders (inclusief de wegkapitein: Josef). Alle informatie over de tour is hier te vinden. Om je te registreren, volgt u de aanwijzingen op de pagina Riders (e-mailadres van Josef).

Discussie in het Duitse forum en op BROL.

Great Baltic Sea Ride poster

Belangrijke update: Door de huidige politieke situatie moest ik (Josef: red.) beslissen om de rit te verleggen. Hiermee zal GBSR 2014 niet door de Russische oblast Kaliningrad (oblast) gaan, maar blijven we op het Europese grondgebied. De alternatieve route gaat nu van Riga naar Stegna (zie pagina Schedule). De dagen zullen dienovereenkomstig worden aangepast. Het algemene schema blijft verder ongewijzigd. Hierdoor hoeven alle rijders uit de EU geen visum te hebben.

Redactie

Reacties (1)

twilwel

Ik mag mee! GBSR2014 is al half vol dus wacht niet te lang met inschrijven.

twilwel, 13 okt 2013 19:52