Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Plan Fietsfilevrij grote stap op de goede weg

Gepubliceerd op 24 september 2013 12:30, bijgewerkt op 24 september 2013 14:23 (684 keer bekeken) 0Reacties

Vandaag presenteert Fietsfilevrij aan minister Schultz de Toekomstagenda Snelfietsroutes. Een plan voor betere fietsinfrastructuur en een stap op de goede weg.

Als ligfietsvereniging NVHPV pleiten we al langere tijd voor het verbeteren van fietsroutes. Met name pleiten we er voor dat ook over langere afstanden er fatsoenlijk gefietst kan worden. Het vandaag gepresenteerde plan wordt door ons dan ook met applaus ontvangen. Er is sprake van 675 km nieuwe snelfietsroutes die samen een landelijk dekkend netwerk moeten gaan vormen.

Wie de afgelopen tijd de ontwikkelingen heeft bekeken hoeft niet verbaasd te zijn dat de provincies Zuid-Holland, bestuur regio Utrecht en Stadsgewest Haaglanden hierbij het voortouw nemen. Zij hebben de laatste jaren al aanzienlijk geinvesteerd in fietsinfrastructuur. Erg fijn is het om te zien dat ook de provincies Gelderland, Noord-Brabant en de stadsregio Arnhem Nijmegen meteen al meedoen. Gezamenlijk nemen ze het voortouw om de eerste 200 km te realiseren.

Als ligfietsvereniging zit er nog een ander element in waar we heel blij mee zijn: eindelijk wordt er volmondig erkend dat er geen bovengrens is aan wat je aan woon-werk verkeer op de fiets kunt doen. De woonwerkfietsters worden in groepen gepresenteerd en er is gewoon een 15-km en verder groep. Een niet onaanzienlijke groep, want maar liefst 15% van de woon-werk fietsers valt in deze groep, aldus het bericht op de site van de fietsersbond.

We zijn natuurlijk blij met deze ontwikkelingen en zien dit als een stap op weg naar echte fiets-snelwegen, zoals de F12 (Den Haag - Arnhem) of de F2 (Amsterdam Maastricht). We zullen deze ontwikkelingen op de voet blijven volgen!

Zie ook: Fiets File Vrij

Redactie

Reacties (0)