Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Regen en wind in Battle Mountain

Gepubliceerd op 14 september 2013 04:54, bijgewerkt op 14 september 2013 04:55 (422 keer bekeken) 1Reacties

Voor de derde avond op rij is het slecht weer in Battle Mountain. Bij het vangteam is het droog, bij de start regent het continue. De wind waait ook nog eens lang te hard. Uiteindelijk wordt besloten de race te annuleren. De teams kunnen onverrichte zaken terug. Een nieuwe tegenvaller, zeker ook voor het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT).

Het team heeft een mogelijke verklaring en oplossing gevonden voor het feit dat Wil Baselmans met minder vermogen sneller rijdt dan Sebastiaan Bowier. Dat hadden ze graag willen testen. Bowier zou met een herstelprotocol gaan fietsen om te kijken of de oplossing werkt. Nu moeten ze morgen gewoon gokken dat het goed is. Een risico, maar dat hoort ook bij een recordpoging.

Jan Bos wil ook graag rijden, hij heeft het probleem met de voorvork opgelost en hoopt op een goede run. Cygnus besluit op voorhand al niet te rijden, omdat ze geen goed weer verwachten. Ze hebben het bij het rechte eind.

Een hele rustige avond wordt het desondanks niet voor het HPT. Zij gaan nog eens goed analyseren wat het probleem is en of ze niets over het hoofd zien. Het wordt weer een korte nacht, want morgenochtend gaan ze weer rijden.

De teams hebben nog maar twee kansen. Nu wordt het wel heel krap en de kans op een record lijkt nihil. Maar een race is pas over als de laatste fietser is gevangen.

Redactie

Reacties (1)

TeJayLigFts

Verslag van vrijdagmorgen en vrijdagmiddag.Foto's van Jeff Wills.
Een video van Dan Dominy van ...dag dit jaar met de VeloX3.
Florian Kowalik, 14 jaar, zit in de 55 mph-club met de Norus. Hij is nu de op een na snelste junior, en jonger, in die club. Zijn eerste poging is afgebroken omdat hij met zijn knieën de kuip raakte. In de 5e en laatste sessie klom een vermoeide Florian weer in de fiets en deed zijn best.

TeJayLigFts, 14 sep 2013 09:06, bewerkt op 14 sep 2013 12:46