Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Alle Nederlanders gekwalificeerd

Gepubliceerd op 11 september 2013 00:50, bijgewerkt op 11 september 2013 00:54 (746 keer bekeken) 1Reacties

Voor Jan Bos en Thomas van Schaijk is het vandaag wel weer vroeg opstaan. Maar met een goede reden; ze kunnen zich weer kwalificeren voor de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain. De pech op de eerste dag blijft hun bespaard en met legal wind halen ze behoorlijke snelheden.

Kinderen mogen door het camerasysteem van de Cygnus kijken.

Kinderen mogen door het camerasysteem van de Cygnus kijken.

Jan Bos rijdt tijdens de kwalificatie, die de halve aanloop van de echte wedstrijd heeft, 104,01 km/h. Hij kan tevreden terugkijken en mag vanavond in de tweede heat starten. Thomas van Schaijk van Team Cygnus weet zich met 96,22 km/h eveneens te kwalificeren, maar zal vanavond niet starten. Voor Cygnus rijden deze avond David Verbroekken en Jan Marcel van Dijken. Ellen van Vugt en Wil Baselmans starten in de eerste heat, Sebastiaan Bowier krijgt een pole position: de eerste run in de derde heat. Damjan is bij de kwalificaties weer hard gevallen en kan nog niet racen. Aurelien Bonneteau zal vanavond niet starten.

Barbara Buatois praat met Todd Reichert.

Barbara Buatois praat met Todd Reichert.

Voor de teams is het een ontspannen dag. Er wordt natuurlijk geklust, dat hoort nu eenmaal bij het evenement. Voor het HPT is het minimaal: nieuwe banden en alles even weer goed afstellen. Uit de reacties van de andere teams is wel op te maken dat de VeloX3 een van de grootste favorieten is voor het record. Het team laat zich echter niet zenuwachtig maken en doet rustig wat het moet doen.

Op dinsdag is ook de traditionele ‘show and shine’, waarbij alle fietsen in het Civic Center staan opgesteld en de schoolkinderen de fietsen mogen bekijken. Soms mogen ze zelfs in de fietsen zitten. De teams nemen ook de tijd om elkaars fietsen te onderzoeken en even gezellig te praten. Rond halverwege de middag gaan de fietsen weer weg en maken de teams zich klaar voor de race.

Redactie

Reacties (1)

TeJayLigFts

Foto's van Jeff Wheels: 's morgens en 's middags.
De resultaten.
En de BBC over Graeme Obree.

TeJayLigFts, 11 sep 2013 07:44