Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

WHPSC 2013 van start

Gepubliceerd op 09 september 2013 07:29, bijgewerkt op 09 september 2013 07:39 (526 keer bekeken) 3Reacties

Na een rustige week voor het Human Power Team Delft en Amsterdam begint nu het echte werk. En niet alleen voor hun. Voor het Super 8 Motel in Battle Mountain, de traditionele standplaats voor de meeste teams, wordt het alsmaar drukker. Steeds meer teams komen aan en het is een gezellige boel voor het motel. Herinneringen worden opgehaald, nieuwe mensen worden verwelkomd en er wordt uiteraard aan de fietsen gesleuteld. Battle Mountain is nu definitief overgenomen door de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC).

De VeloX3 bij de technische keuring.

De VeloX3 bij de technische keuring.

Op zondag worden de fietsen gekeurd. Die keuring gaat vooral over de veiligheid en of er niets in of op de fiets zit wat niets mensaangedreven is, of voor een extra duwtje in de rug kan zorgen. Het HPT staat strak om 14:00 klaar voor de fiets, een kwartier later is de keuring voor hun achter de rug. De VeloX3 is helemaal goed. Het neemt niet weg dat het team na de keuring toch gelijk weer gaat sleutelen. Het zijn details om de fiets helemaal goed te maken. De spanning binnen het team neemt toe, net zoals de focus van de teamleden. Mooi om te zien. Ze beseffen heel goed dat dit het moment is waar ze een jaar voor gewerkt hebben.

Jan Bos repareert de schade aan zijn fiets.

Jan Bos repareert de schade aan zijn fiets.

De teams die vandaag zijn aangekomen werken bijna allemaal nog hard aan de fiets. Bij de meeste fietsen is wel wat beschadigd door het transport. De VeloX S2 van Ellen van Vugt is wel ongeschonden aangekomen. Bij Jan Bos blijkt de voorruit los te zitten en dus gaat hij samen met David Wielemaker hard aan de slag om het alsnog te repareren. Aan het einde van de dag zit het ruitje er zelfs beter in dan daarvoor. Team Cygnus moet ook aan het werk. Zij hebben een behoorlijke beschadiging aan de voorkant. Waarschijnlijk is de fiets tijdens het transport gestuiterd. Ook Cygnus weet de schade te herstellen, al moet het fijne afwerken nog gedaan worden. De fiets is in ieder geval goed voor de kwalificatie op maandag.

Team Cygnus werkt aan de fiets.

Team Cygnus werkt aan de fiets.

Zoals gebruikelijk vindt ‘s avonds de eerste meeting plaats, waar de gang van zaken wordt besproken en de teams zich voorstellen. Het is een lange zit. In een hoek staan de twee monoqocues van het HPT te glimmen. Dat trekt de aandacht van de andere teams. Ze zijn onder de indruk, het HPT geeft het eerste visitekaartje af. Op maandag 07:00 (lokale tijd, 16:00 Nederlandse tijd) vertrekt de VeloX3 als eerste voor de kwalificaties. Met veel sterke teams belooft het een spannende week te worden!

Redactie

Reacties (3)

Nyh

Mooie foto's van fietsen hier: Flickr. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe fiets van Damjan en natuurlijk Beastie, de creatie van Graeme Obree.

Bas zie je kans om een paar goede foto's van die fietsen te maken en te plaatsen?

Hans Wessels

Nyh, 09 sep 2013 13:09

JosSluijsmans

Big Nose Pete vind ik erg leuk! https://www.facebook.com/pages/Human-Power-Team/389528697801371?fref=ts Benieuwd of ie ook echt hard gaat.

JosSluijsmans, 09 sep 2013 17:44

jack

Respect hoor voor zoveel inzet en inspanning! Succes aan jullie en de anderen!

jack, 09 sep 2013 23:35