Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

De hogesnelheidsfiets op Radio 1 (B)

Gepubliceerd op 02 september 2013 07:45, bijgewerkt op 06 september 2013 18:07 (1370 keer bekeken) 5Reacties

Hautekiet testte de hogesnelheidsfiets en de velomobiel

Maandagmorgen heeft Hautekiet de hogesnelheidsfiets tot 50 km/uur op de Radio 1 (VRT) getest.
Het gaat snel met de elektrische fiets. De verkoop stijgt sterk. En ze gaan steeds sneller. De nieuwste types halen snelheden tot 50 km/u en worden dan ook wel eens hogesnelheidsfietsen genoemd. Vlamt iedereen binnenkort op twee wielen aan hoge snelheid over de weg of is dit gewoon gevaarlijk?
Hautekiet test de hogesnelheidsfiets, en probeerde tegelijk dat andere snelle vehikel, de velomobiel of de overdekte ligfiets.

Opnieuw te horen via Herbeluister. (Niet meer te beluisteren!)

Redactie

Reacties (5)

NoStress

Een half verhaal is geen verhaal.
Leuk filmpje. Ik snap het wel. Maar toch.....
Zijn ze bij Radio 1 bewust van de impact die ze hebben op een breed publiek?
Het zal te doen zijn om een zekere fun-faktor denk ik.
Zeker geen serieus te nemen test.
Maar welk doel had men dan wel precies voor ogen?

Zeker is dat alles zeer onzorgvuldig in elkaar steekt. Gekozen materiaal (wat doet die ghostview Trice ertussen?). De informatie. De test zelf. Omstandigheden.
Zeker geen objectief vergelijk, voor zover je al van een vergelijk spreken kunt. Wat wordt dan vergeleken? De snelheid? 50 km/u is 50/km/u.
De fiets is E-aangedreven, de VM is mensaangedreven. Er had net zo goed een (tijdrit) racefiets kunnen staan. Haalt die snelheid ook en is beter te vergelijken.

Testen met zo'n pak in een VM...behoeft geen verdere toelichting. (Jaja het is grappig bedoeld...ok)
Dan ook nog een 'test' oordeel durven uitspreken? Dat is niet grappig.
Dat is bevestigen van vooroordelen. OK, niet iedereen kan 50 fietsen met een VM.
Veiligheid 1 ster voor de VM? Ik durf daar in mijn onderbroek zonder andere bescherming op die snelheid zorgeloos te fietsen.
Ik zou toch maar behalve die helm, ook elleboogbescherming en een Keflar broek bij aan trekken op de gewone fiets met e-ondersteuning bij 50 km/u. Eenmaal ten val gekomen kan je zelfs van een brandwerend pak niet afdoende bescherming verwachten.....raar hoor, maar zal wel aan mij liggen. Ik rij tenslotte zo'n 'onveilige' VM...

NoStress, 02 sep 2013 13:46

Peter238

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die deze "test" een giller van formaat vind. Eigenlijk hoef ik hier geen woorden meer aan vuil te maken, Theo heeft alles al netjes en correct neergepend, waarom zou ik er dan nog energie insteken... Ik ga VELOMOBIELEN ! ! !
Mooi geschreven Theo, bedankt!

Peter238, 02 sep 2013 17:44, bewerkt op 02 sep 2013 17:57

trikelover

Ik wil er ook niet veel woorden aan vuil maken. Maar een deftige test is dit zeker niet.

Als je nog rekening houd met het feit dat die mens ook nog misschien niet gewoon van met een Ligfiets te rijden en zal dan ook ngeen 45 rijden.

trikelover, 02 sep 2013 20:33

mvdillen

Gelukkig is het niet meer te beluisteren, dus van deze test gaat de wereld niet meer "leren".

mvdillen, 06 sep 2013 09:54

MaciejDlugosz

Er is nog belangrijk ding: prijs. Hoeveel kost velomobiel en hoeveel kost 45 km/h pedelec? Met velomobiel heb jij alleen mensaangedreven voertuig. Dat klopt. Maar heb je wel en carroserie. Met 45 km/h pedelec heb jij geen carroserie maar heb je wel en electrische ondersteuning, batterij. Op korte afstanden (tot 25 km) ik wil een pedelec. Op lange afstanden ik wil een velomobiel met 25 km/h ondersteuning. Ja ja ja - ik ken wel dat velomobiel op het filmpje was zonder ondersteuning maar het maakt niet uit voor mijn keuze.

MaciejDlugosz, 06 sep 2013 13:27, bewerkt op 06 sep 2013 13:29