Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 augustus 2013 13:00 (2466 keer bekeken) 4Reacties

Bandengevaar, ligfietsen in Saoedi Arabië, 'Troytec meet friends' treffen, Wim Schermer/ velomobielonderdelen.nl hoekje, Go-One Evo-R, doe het langzaam, Scorpion fs Enduro Trike van HP

Bandengevaar!

Voor allen wie naar Dronten willen gaan (waarom? Oh, ja!): het fietspad is, voorlopig, niet opgeknapt maar afgeknapt.
Op het N305/Biddingringweg is met grof en scherp gebroken split gestrooid.
Het alternatief naar Dronten is de Rietweg, parallel aan de Biddingringweg. Foto 1, foto 2, foto 3.

Verantwoording: nu zullen er best meer fietspaden zijn die slecht zijn. Gelieve deze paden melden aan de betreffende gemeente of de Fietsersbond. Het bovenstaande pad wordt door ligfietsliefhebbers frequent gebruikt, ook door die daar niet bekend zijn, om in Dronten te komen.

Ligfietsen in Saoedi Arabië

Khalid (Aljariyat) fietst in Dammam in Saoedi Arabië (aangezien ons Arabisch van nul en generlei waarde is, is het verstandig om de ondertiteling in te schakelen: Engels).
En dan fietst hij ook nog op een ligfiets (tweewieler en trike). Een pionier aldaar!
Dammam is een drukke stad met veel files en parkeerproblemen. Met de fiets is hij sneller waar hij wil wezen, en zijn figuur is aanzienlijk slanker geworden (wat hem weer op andere kosten jaagt). Een douche op zijn werk? Nooit van gehoord!?

Meer video's van Aljariyat en een blog van Richard Masoner.

'Troytec meet friends' treffen

Net als vorig jaar vindt er een treffen plaats voor liefhebbers en geïnteresseerden. Nu op 31 augustus vanaf 11 uur in Harz-Rand-Rad. Het adres is: Scheerenberger 34, 37520 Osterode.
Een maand later, op 21 september, in Oberschleißheim (München), ook vanaf 11 uur. Het adres is: Biergarten der Pizzeria Phönix, Effnerstraße 20, 85764 Oberschleißheim.

Wim Schermer/velomobielonderdelen.nl hoekje

  • Wim laat het verschil zien tussen een standaard veer (o.a. in de Quest en de oudere Mango's) en de Risse demper. Hoewel er wel wat op de meetmethode af te dingen is - een eenzijdige benadering die in de praktijk net weer anders is (gewicht van de berijder plus inhoud, de druk in de demper) -, laat het wel zien wat het positieve effect is van de Risse demper. Echter, zo slecht was de 'oude veer' toch ook weer niet. Alleen bij korte hobbels (bijvoorbeeld: rumble strips) wil de 'oude veer' wel eens het contact met het wegdek verliezen (springt op). Quezzzt laat zien hoe de 'oude veer' werkt en onder welke omstandigheden (belast). Lees ook de reacties op zijn bericht!
  • Voor alle duidelijkheid, uw rapporteur rijdt al bijna een jaar tot volle tevredenheid rond met de Risse demper.
  • En zo zijn er ineens weer twee vizieren aan het assortiment toegevoegd. Een maxi vizier en een standaard vizier complementeren de reeks met het mini vizier.
  • De racekap komt nu ook in een goedkope(re) versie. De fabricagemethode is debet aan de prijs, en wordt nu uit één deel gemaakt (goedkoper). Overigens wordt deze kap wel wat lager dan de huidige versie, wat de aerodynamica ten goede zou moeten komen. En voor de snelle fietsers is er de wielstroomlijnkap.

Go-One Evo-R

Michael Beyss heeft besloten om begin, of halverwege, 2014 de productie van de Evo-R weer op te starten. Er zullen 2 versies komen net zoals bij de Evo-Ks, een gesloten versie en een carbon versie.
Weer een mooie 'klassieke' velomobiel!
Op de site nog te zien als eerdere modellen (Frühere Modelle).

Doe het langzaam

Walter heeft last van spaakbreuk. Wijs geworden, heeft hij reserve spaken bij zich. Echter de voorraad is eindig.
Ten einde raad bestelt hij een nieuwe velg, want verder rijden met deze onwillige velg gaat niet. Dan wordt het een kwestie van een paar dagen wachten tot het pakketje afgeleverd wordt. Toch?!
In het volgende blog meldt Walter dat hij al zes dagen op het pakketje wacht! Waar het is?
Weer een aantal dagen later, week twee is gestart, is wel slecht weer gearriveerd, maar het pakketje niet.

Scorpion fs Enduro Trike van HP

We kregen nog een video over deze mountaintrike.

Redactie

Reacties (4)

walter

Update voorwielgate: Het nieuwe wiel zit in mijn fiets. Morgen ga ik ongenadig hard fietsen.

walter, 23 aug 2013 18:37

avatar

Ik reed vandaag toevallig over de N305 naar Dronten en inderdaad is het allemachtig slecht te fietsen. Het was onderdeel van 1 van mijn routes naar Dronten, maar voorlopig zeker niet meer.

richard.serpenti, 23 aug 2013 19:15

Polletje

Er kan gestemd worden op mijn melding van de steenslag op de parallelweg N305/Biddingringweg: http://meldpunt.fietsersbond.nl/melding/1506/gevaarlijke-dikke-laag-scherpe-grove-steenslag

Polletje, 24 aug 2013 09:13

avatar

Geweldig leuke video van die Saoedi Arabische ligfietser!
Ik zou die wel aan mijn Egyptische en Marokkaanse collega's willen laten zien. Er zijn progjes voor om het te downloaden.
Jammer genoeg duurt 'ie nog al lang en zó lang wil ik m'n laptop nu ook weer niet loslaten...:)

MichielAdriaan, 24 aug 2013 10:49