Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

HP Velotechnik nieuws

Gepubliceerd op 19 augustus 2013 18:35, bijgewerkt op 22 augustus 2013 20:50 (841 keer bekeken) 0Reacties

Op de Eurobike trade show te Friedrichshafen op 29-08 t/m 31-08 toont HP Velotechniek de Scorpion fs Enduro Trike, een volledig afgeveerde vouwtrike met 26"-achterwiel, en de pedelecs Gekko fx en Scorpion fs 26 S die nu met twee accu's uitgerust kunnen worden

Scorpion fs Enduro Trike

De met de bijzondere kleur, metaalgroen (troetelnaam: woud bliksem), uitgeruste volgeveerde Scorpion fs Enduro vouwtrike zal buiten-de-gebaande-paden liefhebbers plezieren. Ook uitdagend is de keuze aan opties voor deze mountainbike onder de trikes, want er zijn tig varianten mogelijk.
De kracht op de schijfremmen op voorwielen wordt individueel gedoseerd. Hiermee kan het bochtengedrag dynamisch beïnvloed worden, en zo spectaculair d.m.v. 'slippend-en-glijdend' van richting wisselen. Door het lage zwaartepunt zou er geen gevaar zijn voor het over de kop slaan. Voor het gedoseerd afdalen zorgt de parkeerrem.
De totale veerweg bedraagt 200 mm over alle drie wielen.

De banden zijn uiteraard aangepast aan het doel van deze trike: de lichtgewicht Super-Gravity met veel grip van Schwalbe.

Zie ook de video!

Bergop moeten de 27 versnellingen met een bereik van 916 % genoeg zijn, anders kan de Scorpion ook uitgerust worden met trapondersteuning (pedelec):

Accu's

Daarnaast kunnen de Gekko fx en Scorpion fs 26 S-Pedelec uitgerust worden met twee accu's om twee keer zo ver te kunnen komen.
Bij een maximum van 25 km/uur kan er tot 210 km, met twee accu's, mee gereden worden. Bij 45 km/uur komt de pedelec met twee accu's toch nog tot een respectabele 130 km. Een ander voordeel is dat er bij de plaatsing van de accu's, onderin de trike, meer rijstabiliteit krijgt door het lage zwaartepunt en het achterwiel meer grip heeft.
Ook worden de pedelecs uitgerust met snelladers, waardoor de laadtijden drastisch zijn verminderd.

HP Velotechnik staat op stand FW 300 op de Eurobike trade show te Friedrichshafen.

Redactie

Reacties (0)