Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vijf jaar hetregentbijnanooit.nl!

Gepubliceerd op 02 september 2013 00:00, bijgewerkt op 05 september 2013 13:36 (648 keer bekeken) 2Reacties

5 jaar hetregentbijnanooit.nl haalt anti-fiets-smoes onderuit

Op maandag 2 september 2013 is het 5 jaar geleden dat Gerard Poels de site hetregentbijnanooit is gestart. Hij begon met die site om de smoes "Ik ga echt niet op mijn fiets naar het werk want het regent zó vaak!" de kop in te drukken en zo meer mensen uit de auto op de fiets te krijgen. Zowel het milieu als de gezondheid zouden daar bij gebaat zijn.

Ondanks de metingen worden fietsers niet geloofd door hun niet-fietsende collega’s

Op hetregentbijnanooit houdt Gerard sinds 1 september 2008 voor zijn woon/werk ritten bij of het wel of niet regent. Op de site is ook in 1 oogopslag te zien wat het cumulatieve jaarpercentage is en wat de percentages voor de afgelopen maanden zijn.
Op 1 september zal het weer van zo’n 1500 ritten (meer dan 26500 kilometer) zijn bijgehouden. Het percentage natte ritten zal onder de 10 % uit komen.

Uit dat percentage, maar zeker ook uit de vele reacties die op de site te lezen zijn blijkt dat het inderdaad bijna nooit regent. Helaas blijkt uit diezelfde reacties ook dat de site nog steeds preekt voor eigen parochie. De reacties blijken namelijk vaak van fietsers die al lang weten dat het klopt. Door hun collega's worden ze echter vaak vreemd aangekeken als ze zeggen dat het bijna nooit regent.

Gerard Poels fietst zelf gemiddeld zo'n 3,5 keer per week van tussen zijn woonplaats Grave en zijn werk in Nijmegen (18 kilometer enkele reis) en heeft in de afgelopen jaren op die route maar een enkele keer gebruik gemaakt van de auto.
Hij hoopt dat eventuele media-aandacht rond de vijfde verjaardag van de site de boodschap mee helpt overbrengen, want het regent echt bijna nooit! (Dus: ga toch fietsen!)

Redactie

Reacties (2)

avatar

Het regent idd bijna nooit en als het dat wel doet dan is je rit daar makkelijk omheen te plannen met een app als Buienalarm. Daarmee kun je precies zien welke buien er de komende 2 uur langskomen op je fietsroute. Erg handig om je rit te timen, of om te zien dat het niet meer dan een paar spatjes zijn.

Rogier, 07 sep 2013 17:57

nvanderwal

Of je kan besluiten om door de regen te fietsen en/of je kleden op nat worden. Dus een korte broek aan, omdat een natte lange broek lastig fietsen kan zijn en een regenbril op.

Regen is niet erg; onverwachte regen is soms lastig.

nvanderwal, 08 sep 2013 18:25