Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 16 augustus 2013 13:00 (2751 keer bekeken) 4Reacties

Trringgg, Velox Incendia, compactste vouwfiets, vakantieverhalen, pompje en opbergvakken, er is ook een gele…, hoe hard gaat ie nou?

Trringgg!

Paul wordt wakker door een doordringend gesnerp van zijn wekker. En ondanks de regen gaat hij op pad met zijn ouwe getrouwe velomobiel
Laat het verhaal ook nog een hele reeks van wetenswaardige nieuwtjes bevatten!
Wel helemaal door lezen tot het einde, want Paul verrast ons met een literair geintje: het Droste effect. Mooi!

Velox Incendia

Meestal weet je wel waar je vorige velomobiel is gebleven, maar als die al een paar keer te koop is aangeboden, ben je verrast om hem weer tegen te komen.
Wilfred zag zijn 'waanzinnige Sinner Mango +' terug bij Diego Zonnesteek & De terugkeer van de adelaar. De schrijver, Maurits van Huijstee, gaat daarmee ter promotie van het jeugdboek rijden.

Compactste vouwfiets

Victor Aleman ontwierp een wel heel compacte opvouwbare stadsfiets. Zelfs, de min of meer spaakloze, wielen zijn zijn compact op te bergen.
Of de geometrie klopt om lekker te fietsen…?

Vakantieverhalen

  • Harry is naar Oostenrijk geweest met een uitstapje over de 'route des crêtes' (Vogezen, Frankrijk). Er is ook een video over avondplezier in de Elzas (wel de Engelse tekst op zijn Frans uitspreken!). En de foto's.
  • Walter rijdt, bijna, heel Europa (Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Denemarken, Noorwegen, … ) door.
  • Jeroen gaat via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Finland.
  • De familie Vercruysse ging op bootkamp Schwarzwald.

Pompje en opbergvakken

Bij mij ligt het pompje op de bodem, maar dat het ook anders kan, laat Fastolfe zien.
Dat niet alleen, je kan de velomobiel er ook mee ondersteunen.

Dan zijn er ook nog zeer fraaie carbon opbergvakken.

Maar, er is ook een gele…

Roel bedenkt iedere dag, afhankelijk van afstand en weer, welke pil hij zal nemen: de rode (= de fiets) of de blauwe ( = de auto).
Dat hij ook een gele pil (velomobiel) kan nemen, komt, nog, niet in hem op!
De verwijzing naar de rode en blauwe pillen komt uit de film The Matrix.

Hoe hard gaat ie nou?

We eindigen weer met een verhaal.
Hoe kan een gesprek nou gaan over 'hoe hard ie nou gaat'? De BranweerQuest wilde niet zomaar het achterste van zijn tong laten zien. En zo kan een gesprek zomaar, lichtelijk, ontsporen.

Redactie

Reacties (4)

twilwel

De schrijver van Diego Zonnesteek fietst met de Electrango van SinnerBikes en de Transporter aanhanger vol met boeken. Waarom hij een foto van Wilfred's voormalige Mango+ heeft gebruikt is mij duister.
Het boek is trouwens een heel leuk jeugdboek!

twilwel, 16 aug 2013 18:53

avatar

Dat bericht over de vouwfiets is maar liefst 4 jaar oud! Niet echt wat je noemt nieuws. Toegeven... het ziet er wel leuk uit. En toch lijkt me de Brompton handiger.

Spanjefietser, 17 aug 2013 19:56

xlnetwork

Ik zie net op de site van Diego Zonnestreek dat hij gewoon een foto van Wikipedia gepluk heeft (van mijn fiets dus). Inmiddels staat er een foto van zijn eigen velomobiel.

Wilfred Ketelaar, 19 aug 2013 12:23

avatar

Theo's (Brandweerquest) verhaal komt me wel bekend voor, maar mijn ervaring is toch dat gewone antwoorden beter werken. De vraag over de snelheid wordt vaak gesteld en ik antwoord meestal gewoon dat ik op het vlakke met niet teveel wind ongeveer veertig rijd. Daar komt dan vaak de vraag op of dat toch niet gevaarlijk is en ik antwoord gewoon dat je je snelheid natuurlijk wel moet aanpassen aan de situatie. Meestal is daar de kous mee af, is iedereen tevreden en volgen nog wat meer vragen/antwoorden in dezelfde trant. En als iemand echt 'anti' is, jammer dan.

MaartenH, 20 aug 2013 19:29