Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Roeifietsnieuws

Gepubliceerd op 15 augustus 2013 13:15, bijgewerkt op 15 augustus 2013 13:17 (417 keer bekeken) 1Reacties

Theo Homan start een monstertocht, en EK-roeifietsen

Derk Thijs schrijft ons:

Monstertocht

Theo Homan start vandaag, donderdag 15 augustus, weer op een monstertocht. Dit keer heeft hij het 1.200 km lange Skandinavian superbrevet uitgekozen om met zijn roeifiets te gaan rijden.
De tocht zal hem door Denemarken, Zweden en Noorwegen voeren over, veelal, desolate weggetjes.
Theo doet het - net als vier jaar geleden op Londen-Edinburgh-Londen (LEL) - zonder enig support, hij moet alles onder weg zelf zien te regelen.
Gelukkig zijn er een paar oversteken per boot in het parcours, daar heeft hij in ieder geval even een verplichte rust.
Tijdens die LEL heeft hij maar drie uur geslapen van de drie dagen en zes uur reistijd. Dat vond ik eerlijk gezegd wat te extreem, maar dat is inmiddels Theo's middle name…
Op RowingBike.com staat meer informatie.
De komende dagen plaats ik daar actuele verslagen van Theo's tour, dus als je wilt, kun je hem volgen via de website.

EK-roeifietsen

Het EK-roeifietsen staat weer kort voor de deur, op 14 en 15 september is het weer zo ver.
Het is het (voorlopig?) het laatste EK roeifietsen dus neem je kans waar om (nog) een keer mee te doen. We hopen op een grote opkomst en we willen er weer een groot roeifietsfeest van maken. Schrijf je s.v.p. spoedig in via RowingBike.com.
Ook tourrijders zijn bijzonder welkom. Er is een speciale tourklasse waar je twee prachtige tochten van ongeveer 60 en 70 km op eigen tempo kunt rijden door het prachtige Zeeuwse landschap.

Voor ons is het prettig als we een beetje snel weten wie er komen en welke accommodaties, diners, e.d. we moeten boeken op de Banjaard. Daar help je de organisatie mee…
Als je het wel leuk vindt om te komen kijken, maar niet mee wilt doen, kun je de organisatie misschien helpen als verkeersregelaar. Stuur dan even een mailtje naar mij dan hoor je wat je kunt doen en wat er van je verwacht wordt.

Derk Thijs

Redactie

Reacties (1)

NoStress

Een andere roeiende Derk heeft een leuk promofilmpje gemaakt voor de EK roeifietsen. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wbsJ6mMRXJ0

NoStress, 19 aug 2013 07:01