Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 02 augustus 2013 13:00, bijgewerkt op 03 augustus 2013 13:17 (1888 keer bekeken) 2Reacties

Velociraptor, noppenfoliefietser, bordpapieren velomobiel en fiets, fietser wil 160 km/uur rijden, wereldberoemd in …, wie of wat is een echte fietser

Velociraptor

Twee tegenover elkaar zittende personen drijven de schroef in de kano aan m.b.v. pedalen. Eigenlijk een soort tandem, maar dan een varende.
De kano wordt met een verrassend hoge snelheid voortgestuwd.
Belangstelling? Vanaf augustus kunnen de orders geplaatst worden.
Onze bron: Arnold

Noppenfoliefietser

Altijd al zin gehad om de bubbeltjes van bubbeltjesplastic stuk te knijpen? Het kan een verslaving worden!
Eric pakt het 'subtiel' aan: met een fiets. Oorverdovend!
Met dank aan Wilfred.

Bordpapieren velomobiel en fiets

De Solo van Vrijwiel is klaar!
Na wat experimenteren met karton, start hier het project.

Er was al een fiets van karton gemaakt. In de Volkskrant stond een paar weken geleden een verhaal over crowdfunding, waarin ook die kartonnen fiets van Izhar Gafni ter sprake kwam.

Bordkartonnen Fiets

'In Israël verklaarde een bevriende ingenieur hem voor gek. Maar Gafni kocht honingraatkarton en begon het te beproeven. Het bleek nog sterker en buigzamer dan hij al dacht. Na achttien maanden proberen had hij een frame en wielen die sterk genoeg waren voor een zwaargewicht fietser. Na wat rondjes met de eerste editie van de fiets gereden te hebben, waaraan hij anderhalf jaar aan gewerkt had, bleek niemand van de investeerders onder de indruk te zijn van een grauwe kartonnen doos op wielen.
Na het echec met de investeerders ging het er nu om het grauwe, kubistische wangedrocht om te vormen tot een echte fiets.
Binnenkort presenteert Gafni editie 8, deze is uitgerust met schokdempers en met een gewicht van slechts 12,5 kilo. De materiaalprijs voor het simpelste model is ongeveer € 8 euro, de geschatte verkoopprijs wordt ongeveer € 60.'

Fietser wil 160 km/uur rijden

Ja, en wel met een bukfiets. Volgens ons is het een kwestie van een beetje vals spelen. In het zog, windschaduw, van een auto rijden, wordt de snelheid niet geheel op eigen kracht gehaald. Niet dat uw rapporteur het aandurft!
Trouwens, het lijkt ons niet echt gezond rijden in de uitlaatgassen van de Ford Zephyr MK III (uit 1962 - 1966).

Wereldberoemd in …

Een rood zuurtje, of pastille, op de wegen in Noorwegen bij Hardanger. De plaatselijke krant, Haugesunds Avis, maakt hier melding van.
Het is niet de eerste keer dat Bobslee-Strada de krant haalt!
Om de laatste zin in het artikel te parafraseren: Een velomobiel is een dure manier om je gratis voort te bewegen (de bron hiervan is: Magic Bullet).

Wie of wat is een echte fietser

De BrandweerQuest filosofeert over wie of wat nu een echte fietser zou moeten of horen te zijn.

Redactie

Reacties (2)

Nyh

Fietser wil 160 km/uur rijden

De nieuwswaarde van de stuk ontgaat me geheel. Fred Rompelberg heeft reeds 269 km/h gehaald met zo'n constructie en in mei dit jaar haalde een fransman 263 km/h in een poging het record van Fred Rompelberg te verbeteren.

Deze man heeft 80 Mph gehaald, dat is langzamer dan het record van Sam Withingham die 82.819 Mph reed zonder hulp van een auto.

Nyh, 03 aug 2013 09:42

BurkhardLEIDE

Ok alleen 80 Mph maar een echt mooie film montage waar ik toch iets nieuwswaarde zie!

BurkhardLEIDE, 03 aug 2013 20:34