Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Geen 24-uursrecord voor Jan van Steeg

Gepubliceerd op 27 juli 2013 15:26, bijgewerkt op 29 juli 2013 16:48 (684 keer bekeken) 5Reacties

Jan van Steeg heeft met pech zijn poging het 24-uursrecord te verbeteren moeten afbreken. Bij de start viel Jan een paar keer, waarbij zijn Cygnus Alpha iets is beschadigd. Uiteindelijk ging hij snel van start. De eerste ronde reed hij al gelijk snel.

Wil Baselmans en Hans Wessels helpen Jan van Steeg met zijn fiets nadat hij in de pitsstraat is geweest.

Wil Baselmans en Hans Wessels helpen Jan van Steeg met zijn fiets nadat hij in de pitsstraat is geweest.

Jan van Steeg bekijkt de schade aan de Cygnus.

Jan van Steeg bekijkt de schade aan de Cygnus.

Bij ronde twee reed Jan de pitsstraat al binnen. Zijn drinkslang zat klem en moest even goed gelegd worden. Geen grote problemen op zich, dit soort vertragingen zijn in de 24 uur nog wel op te vangen. Maar nadat Jan weer wegreed uit de pitsstraat gaat het mis. Na een paar honderd meter ligt Jan ineens op de kant. Wat de val veroorzaakt weet Jan niet. Hij komt niet eens uit de fiets en als hij rechtop is gezet gaat hij verder. Tot wederom een paar honderd meter. Opnieuw ligt de Cygnus op de zijkant. Nadat de hulptroepen zijn toegesneld stapt Jan rustig uit de fiets. Geen stress bij hem, zelfs de teleurstelling lijkt mee te vallen. Waarschijnlijk heeft het landingsgestel niet goed gewerkt, waardoor de kleine wieltjes de grond hebben geraakt en Jan uit balans is gebracht.

Ervaren als Jan is, zit hij niet bij de pakken neer. Hij loopt rustig naar de pits en bedenkt onderweg al een nieuw plan. Het 6-uursrecord moet zeker lukken denkt hij, het 12-uursrecord is ook mogelijk. Maar eerst de fiets even repareren.

Redactie

Reacties (5)

hannekehovens

dat is ook pech zeg, heel veel succes met de andere pogingen . HUP JAN !!

hannekehovens, 27 jul 2013 15:34

NoStress

Jemig, zo zie je telkens weer dat je geluk ook mee moet hebben met een recordpoging. Ontwikkeling, mens en machine OK. En dan dit.
In het donker de testrun gemaakt. Dan zou de 6 uur er nu zo'n beetje op moeten zitten toch?

NoStress, 27 jul 2013 15:51

hannekehovens

hij zou pas rond 1300 uur starten voor de24 uur,. dus vandaar dat hij nog even de tijd heeft om te starten voor de 6 of 12 uurs

hannekehovens, 27 jul 2013 16:00

hannekehovens

Net een korte update gekregen van Sjaak Bloemberg(die er samen met Hans wessels is om Jan te ondersteunen) hij geeft aan dat Jan nu net is vertrokken voor een poging op de 12 uur, maar als dat niet wilt tenminste gaat proberen de 6 uur te doen. Wegens de ontzettende warmte op het parcours was het een zware dag vandaag, ook om de fiets van Jan weer in orde te krijgen.
Maar nu is het donker alleen is de temperatuur nog steeds ruim 29 graden, en ook daar hangen de onweersbuien al in de verte. Jan gaat er in iedergeval vol voor. De eerste rondjes zijn in iedergeval veel belovend want hij rijd nu telkens net onder de 70 km/h
De grote vraag is of Jan het gaat volhouden in deze warmte, en of het hem gaat lukken om genoeg te drinken.
Daarnaast ook te horen gekregen dat er morgen (zondag) zeer waarschijnlijk geen nieuwe pogingen ondernomen worden voor het uurs record aangezien dat met een voorspelde temperatuur van 36 graden gewoon niet verantwoord is.

morgen meer nieuws

hannekehovens, 27 jul 2013 22:33, bewerkt op 27 jul 2013 22:45

avatar

helaas op moeten geven door een opeenstapeling van problemen. Het was een enerverende dag met uiteindelijk een wel heel erg surrealistische ervaring in het donker met storm, onweer, bliksem en uiteindelijk regen. De luchtvochtigheid die dat opleverde maakte het zicht te slecht om nog verantwoord door te gaan.

Jan-van-Steeg, 28 jul 2013 04:36, bewerkt op 29 jul 2013 00:27