Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Pech voor Human Power Team in Duitsland

Gepubliceerd op 25 juli 2013 14:01, bijgewerkt op 29 juli 2013 16:47 (951 keer bekeken) 1Reacties

Het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) heeft onderweg naar de Dekrabaan, waar het team het uurrecord wil verbreken, te maken gehad met een behoorlijke dosis pech. Goed voorbereid is het team op reis gegaan met vier auto’s. De groep rijdt niet achter elkaar, dat is niet zo handig. Er zijn tussenstops afgesproken en de bijrijders hebben een telefoon bij de hand. Net voorbij Osnabrück gaat de telefoon. Met slecht nieuws.

De bestelwagen waarin de twee fietsen zitten is, door waarschijnlijk een plotseling lekke band, van de weg geraakt en over de kop geslagen. De drie studenten van de TU Delft die in de bus zitten zijn gelukkig ongedeerd uit het voertuig gekropen. De opluchting is groot. Maar de bus is total loss en hoe de fietsen er aan toe zijn, weet dan nog niemand. Bij het ziekenhuis in Melle, waar de studenten voor onderzoek naar toe zijn gebracht, wordt er verzameld en een plan opgesteld. De bus komt even later bij het bergingsbedrijf binnen. Toch een beetje zenuwachtig gaat het team erheen, hoe erg zijn de fietsen beschadigd? Een snelle inspectie stelt de gemoederen gerust. De schade lijkt mee te vallen en de recordpoging kan zeer waarschijnlijk doorgaan.

Wel moet er van alles geregeld worden. De bus in niet meer te gebruiken, maar de fietsen moeten nog wel ruim 600 km verder gebracht worden. Een teamlid die later naar Duitsland zou gaan biedt uitkomst. Er wordt een bus gehuurd in Nederland en die haalt onderweg de fietsen op. Het team kan weer op pad. Tot even later weer de telefoon gaat. Nu staat een van de auto’s met pech onderweg. De wet van Murphy treft het HPT wel. Uiteindelijk haalt ruim de helft van het team Senftenberg. Het ander deel slaapt in hotels ergens tussen Nederland en Berlijn.

Nu er toch even niets gedaan kan worden, gaat het team even ontspannen.

Nu er toch even niets gedaan kan worden, gaat het team even ontspannen.

Het is opvallend hoe rustig het team de tegenslagen oppakt. Geen stress, gewoon rustig nadenken en regelen wat er te regelen valt. Meer er is er ook niet te doen aan de situatie. De volgende ochtend zijn ook de ontbrekende teamleden weer onderweg. De studenten en fietsers in Senftenberg ontspannen even en wachten geduldig. Aan het begin van de middag komt de nieuwe bus met de fietsen aan. Het harde werken begint. Fiets controleren en eventueel repareren en de voorbereidingen treffen voor de recordpogingen. Het is te hopen dat de pechduivel nu genoeg van het team heeft en voor de rest van het seizoen wegblijft. Maar het blijft nog spannend of dit weekend ook echt door het team gereden kan worden.

Redactie

Reacties (1)

NoStress

Statistisch gezien zouden ze nu weinig kans op pech hebben.....fingers crossed, knok on wood.
Hoewel er vast wel andere testen voor bestaan uit de ruimtevaart oid, is dit dus een mooie test geweest voor de teamgeest en het behouden van een koele kop.
Iets wat je nodig hebt bij dit soort ondernemingen.
Wel zo leuk dat iedereen cool en rationeel blijft onder deze omstandigheden. Ik zie het als een gunstig teken voor de recordpoging. Ook straks in Battle Mountain. Veel succes mannen! (Zijn er ook vrouwen bij?)

Dank voor het goede verslag.

Hier nog diverse foto's van Bas de Meijer,rood petje. http://basdemeijer.photoshelter.com/gallery/In-Senftenberg/G0000qbY.09nR6HI/C0000EuwYq9C2bAA

NoStress, 25 jul 2013 18:51, bewerkt op 25 jul 2013 19:00