Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ornitopter

Gepubliceerd op 12 juli 2013 07:37, bijgewerkt op 12 juli 2013 07:47 (1125 keer bekeken) 0Reacties

Vliegen als een vogel, en niet als Icarus neer te storten (documentaire)

De documentaire 'When Dreams Take Flight' * uit 2011 start met een roeifietser, Todd Reichert. En die roeifiets is er niet voor niets!
Deze beweging moet de vleugels van de ornitopter (ornithopter) laten klapwieken. De ornitopter, Snowbird, weegt 42 kg en heeft een spanwijdte van 32 meter, en een zo licht mogelijke, sterke piloot: Todd. Het eerste idee ontstond in 2006: Todd!
En niet alleen in Canada, ook in Frankrijk was Yves Rousseau (fou volant) bezig met het ontwikkelen van een klapwiekend vliegtuig. Alleen raakte hij na een ernstig ongeluk in 2006 verlamt (na al meer dan tweehonderd vluchten!), nadat hij te snel voortgetrokken werd.
In 2010 (!) is het Todd en zijn team gelukt om de eerste mensaangedreven ornitopter in de lucht te houden. Uiteraard ging dit niet zonder tegenslagen! Maar er zijn, gelukkig, ook meevallers!

Stop nou niet meteen met kijken als de aftiteling begint. Want waar kennen we Todd nog meer van? Van Battle Mountain!

Todd's volgende project was een mensaangedreven helikopter: het Atlas project. Ook dit project is inmiddels voltooid.
Een bijzonder mens: sporter én ontwerper.

Meer lezen?
Eerdere vermelding op deze site.

Met dank aan de tipgever: Arnold (RaptoBike)!

Nog wat nieuwtjes: Delft heeft Wasub nieuw leven ingeblazen, er is een concurrerend team in de USA die ook met een helikopter bezig zijn en er ook heel dichtbij was…* nadat dit artikel enkele maanden geleden opgemaakt was, is de video privé gemaakt. Er is alleen nog een promo en een trailer te vinden…
Dus mogelijk binnenkort op Discovery of National Geographic.

Redactie

Reacties (0)