Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 juli 2013 13:00, bijgewerkt op 20 juli 2013 07:42 (1800 keer bekeken) 2Reacties

Studie aerodynamica Australië, hoe doet ie het toch, unboxing the Sunrider II, dus je wilt een HPV bouwen, Strarava, fietsmuziek, vakanties

Studie aerodynamica Australië

In Australië is een studie gedaan naar de aerodynamische eigenschappen van twee typen velomobielen in het kader met de uitputting van fossiele brandstoffen en de stijgende uitstoot van broeikasgassen. De ene velomobiel is een typische raceversie zoals vorige week al te zien was in de Australian International Pedal Prix, opgebouwd uit o.a. buizen en doek. De andere is de meer praktischer Greenspeed Glyde.
De conclusie: de luchtweerstand varieert aanzienlijk met de fysieke profielen van de voertuigen. Kleine wijzigingen in vorm, profiel en accessoires genereren aanzienlijk veel luchtweerstand. Ondanks eerdere veronderstellingen bleek het racemodel minder luchtweerstand te hebben dan de Glyde.

Hoe doet ie het toch?

Wim Schermer heeft, voor zijn leeftijd, weer een grandioze race gereden. Buiten zijn, meer dan goede, conditie, laat hij ook zien hoe hij zijn Quest getuned heeft om deze sneller te krijgen. Wim is niet te beroerd om dit, na de race, wereldkundig te maken. Voor het volgende jaar heeft hij toch meer verbeteringen in petto!

Een race in een race. Kijk maar:
Ook Robert-Jan (Questeritus) in zijn Quest4Speed blog (geweldige titel!) denkt na over zijn verbeteringen.

En dan wil Magic Bullet in 2014 ook meedoen, en maakt een stappenplan.

Unboxing the Sunrider II

Stel, je wacht ruim twee jaar op een gele Sunrider (hij had de keus tussen het voorgaande model of …).
Hoe voel je je dan als er dan eindelijk gebeld wordt dat er een vrachtwagen staat met een niet gering pakje? CykelMartin maakt voor ons zelfs een video! Gelukkig voor ons.
Martin kon het niet laten om allerlei wijzigingen op zijn nieuwe Sunrider aan te brengen. Eens kijken of dit het gewenste effect heeft, of dat Alligt het toch bij het goede einde heeft.
Voor wie Zweeds kan lezen is er op CykelMartin nog meer te vinden (of in de 'vertaling').

Dus, je wilt een HPV bouwen

Er is een herschreven en geactualiseerde versie uitgebracht van 'So You Want To Build An HPV'. Het is inmiddels de vierde editie.
Onze bron is BROL

Strarava

Quemo wordt afgevlagd (flagged) in Strava omdat hij onwaarschijnlijk snel blijkt te rijden op een bepaald traject (aldus Strava). Hij mag niet langer bergkoning (en dat in Nederland!) zijn van Strava.
Niet alleen Quemo krijgt de vlag, ook in het Engelstalige deel, getuige het forum op BROL.
Er mogen namelijk geen 'bicycles with modifications including wind fairings or other means of minimizing drag' oftewel 'fietsen met modificaties zoals stroomlijnkappen of andere middelen voor het minimaliseren van luchtweerstand' gebruikt worden. Alleen klassieke fietsen (conventional bicycles) mogen meedoen.
Mmm, wel een balk in Strava's ogen, want onder die wielrenners zitten geen standaard fietsen!

Maar waarom is er geen Stravariatie?
Het moet toch mogelijk zijn om naast wandelen (hike), nordic ski, freeriding (backcountry ski), training (workout), kitesurfen, windsurfen, sneeuwschoenwandelingen (snowshoe) - we noemen er maar enkele - toch ook zoiets als ligfietsen (recumbents), desnoods onderverdeeld in gedeeltelijk (partly -) of volledig gestroomlijnd (fully faired), en velomobielen (velomobiles) aan te maken zijn.

Kom op Strava! Dat is toch veel positiever dan het weren van rijders.

Fietsmuziek

Anthony's Putsch - King of the World.
Bron: David

Vakanties

Allen een prettige vakantie of een prettige voortzetting toegewenst, namens Ligfiets.net!

Redactie

Reacties (2)

MaciejDlugosz

Link naar "Studie aerodynamica Australië" (.pdf) werkt niet!

MaciejDlugosz, 05 jul 2013 14:53

TeJayLigFts

Klopt helaas, het bestand "Studie aerodynamica Australië" is niet meer openbaar opvraagbaar.

TeJayLigFts, 05 jul 2013 16:20