Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Snelle fietsen!

Gepubliceerd op 05 juli 2013 06:57, bijgewerkt op 08 juli 2013 13:16 (1248 keer bekeken) 4Reacties

'Fytsrekôr op Fryske sneldyk' bij Omrop Fryslân, snelfiets op tentoonstelling, Human Power Team op FaceBook, Graeme Obree

Fietsrecord op Friese snelweg

De vertaling luidt:
Studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam fietsen de komende dinsdag op de snelweg (9 juli op de A31, red.) tussen Franeker en Dronrijp. Ze zullen dan het Nederlands fietsrecord proberen te verbeteren met een door hen zelf ontwikkelde fiets (Velox 3, red.). Die fiets is extra aerodynamisch en kan daardoor heel snel. De verwachting is dat ze meer dan 100 kilometer in het uur zullen halen. Daarmee zal bestuurder Sebastiaan Bowier naar alle verwachtingen de snelste Nederlandse fietser ooit worden. Voor het record wordt de snelweg in de richting van Dronrijp tussen 11.30 en 13.25 afgesloten voor al het verkeer.

En ook op: Omroep West

Recordfiets op Zomerexpositie tijdens Nijmeegse Vierdaagsefeesten.

Tijdens de 20ste Zomerexpositie in de Stevenskerk in Nijmegen van 14 juli t/m 18 augustus zal één van de recordfietsen van Elan Racing Team tentoongesteld worden.

De Zomerexpositie is een jaarlijkse kunsttentoonstelling georganiseerd door Intermedi-Art, waar 10-12 vooraanstaande kunstenaars exposeren. Elk jaar wordt tijdens de opening van de Zomerexpositie de Nijmegenprent onthuld. Dit jaar is het thema ‘Thuisreis’ en kunstenares Annemarie Petri heeft de opdracht gekregen voor de 20ste Nijmegenprent. Meer informatie hierover vind je op de website van Intermedi-Art.

Intermedi-Art maakt ook altijd een podium vrij voor toegepaste 'kunst'. In het verleden zijn dat hoeden, servies, schoenen, etc. geweest. Dit jaar zijn het fietsen en één van de recordligfietsen van Elan Racing Team is de ‘eye-catcher’ van het fietspodium. Dit is een unieke gelegenheid om ligfietsen in de schijnwerkers te zetten. Het zal er echt mooi, museaal, uitzien. De Stevenskerk vormt een schitterend decor. De NVHPV maakt het exposeren van de ligfiets mede mogelijk. Kom dus allemaal naar de Zomerexpositie in Nijmegen.

Human Power Team op FaceBook

Het HPV-team is ook via FaceBook te volgen.

Graeme Obree

De Schot Graeme Obree wil weer de snelste fietser ter wereld worden. In zijn zelfgebouwde pastelgroene ligfiets, die € 1.200 zou hebben gekost, wil Obree in supermanhouding sneller rijden dan de 133,3 km/uur van Sam Whittingham.
Ook Scotsman besteedt er aandacht aan.
Graeme Obree is ook te volgen op FaceBook.

Redactie

Reacties (4)

avatar

9 juni? Jammer dat we dat gemist hebben ;-)

Benny, 05 jul 2013 08:24

TeJayLigFts

Mompel, mompel. De n naar l gewijzigd.

TeJayLigFts, 05 jul 2013 08:46

NoStress

Eh die 100 km/uur.
Het kan zijn dat ze daar op die A31 snelweg 100 km/uur gaan halen. Maar dat is niet meer dan training. Geen record volgens mij. Sebastiaan Bowier IS al de snelste Nederlander ooit volgens mij met 129 km/uur. Maar dat werd in Battle Mountain gehaald, niet in Nederland.

NoStress, 05 jul 2013 23:35

G

Niet ver van Battle Mountain reed Fred Rompelberg ook ooit hard. Sebastiaan (of een ander) zal een rondedansje maken als hij half zo snel is.

Overigens allen met hun specifieke oplossingen om de tegenwind te slim af te zijn, ik wil vooral geen vergelijking maken.

G, 07 jul 2013 21:58