Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 21 juni 2013 13:00 (2140 keer bekeken) 0Reacties

Binnenbandwissel, Strava Multiple Ride Mapper, cycling queen, zwanen, fiets voor watjes, ligfietsenrally door de duinen, fietsen: de veiligste vorm van vervoer

Binnenbandwissel

Een binnenband verwisselen bij bijvoorbeeld een Sunrider of WAW, dubbelzijdig opgehangen achterwiel, kost heel wat meer moeite dan bij een enkelzijdig opgehangen wiel. Gaadi heeft dé oplossing: een 'niet gesloten binnenband', en is daarmee winnaar van de Fietsinnovatie Award 2013.
Natuurlijk ook handig bij fietsen met een dichte kettingkast of bij een e-bike. Het achterwiel uitnemen hoeft meestal niet meer bij het verwisselen van een lekke (binnen-)band.
Bron: GentseLiggers

Strava Multiple Ride Mapper

Bij Strava is het mogelijk om te zien waar de Strava-velomobielgebruikers rondrijden: op de website van Jonathan O'Keeffe (zoom in op Nederland).
Jumped heeft veel (alle?) ID's van de rijders (Rider ID) van de Velomobielclub Nederland verzameld, en hiermee is een kaart te samenstellen, waar wie heeft rondgereden. Vul in van wanneer tot wanneer er gezocht moet worden (Date Range, en let op: Amerikaanse notatie: maand-dag-jaar!). Klik op Load, en ga rustig achterover zitten.
Blijkbaar wordt op dit moment Strava alleen door Midden-Nederland gebruikt. Ook is er veel woon-werkverkeer zichtbaar.
Bron: Jumped

Cycling Queen

Voor het ongeluk was Maria duidelijk in een goed humeur en in haar nopjes met de muziek (Abba). Zien we daar wat dansbewegingen?

Zwanen

Geen varkensruggen (ook weer wat geleerd) maar zwanen die de verkeersdoorstroming regelen.

Fiets voor watjes

In het juli/augustus nummer van Plus staat een artikel van Elly, 71 jaar, uit Amstelveen. Zij en haar man Jules rijden al sinds 1995 ligfiets, en sinds vijf jaar een Quest. Twee keer in het jaar rijdt ze ruim 200 km naar haar familie, en ze hoeft er daarna niet uitgetild te worden (zie de titel).
En het kan niet op, ook een verhaal van een ligger op zijn Challenge Fujin.

Ligfietsenrally door de duinen

Mocht je vandaag wel erg veel velomobielen in de duinen van Noord-Kennemerland zijn tegengekomen, dan is het niet omdat er ineens daar veel velomobielen zijn verkocht. Maar een aantal scholengemeenschappen doen mee aan de Sunrider Rally, voortkomend uit het Techno Challenge project van de voormalige eigenaren van Sunrider Cycles.

Fietsen: De veiligste vorm van vervoer

Komt deze frase bekend voor?
Deze uitspraak komt van een Amerikaan, mr. Money Mustache! Alle vooroordelen komen langs, en worden weerlegd.
Alle uitkomsten van statistieken hangen af van de definities. Dus gebruikt hij zijn definities. Met als een uitkomst: 'Als je maar lang genoeg blijft doorfietsen heb je eeuwige leven (en houd je genoeg geld over): 'money-printing fountain of youth''. Yeah!

Redactie

Reacties (0)