Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 14 juni 2013 13:00 (1546 keer bekeken) 0Reacties

Trikes en tornado's, roeifiets toertocht, productie of herstel een velomobiel, afneembare USB-lader, auto's van de toekomst, 'Met de ligfiets? Ik ben me daar gek!', rondje Nederland, RDW baan

Trikes en tornado's

Eldon and Brigid Rocca gaan lekker fietsen met hun trikes met stroomlijn. Er is geen waarschuwing voor slecht weer, maar dan… wordt de grijze bewolking ineens zwart, de wind wijzigt binnen vijf minuten 180 graden. De wind achter de stroomlijn zorgt er voor dat hun snelheid dramatisch toeneemt. Als ze hun trikes eindelijk hebben stilgezet, begint het te hozen. Ze duwen hun trikes in een greppel en proberen te schuilen onder de stroomlijn.
De hagel die op de regen volgde had eerst het formaat van een cent maar die veranderde vlot naar een twee euroformaat. De blauwe plekken, op hun benen die geen bescherming hadden onder de stroomlijn, kregen uiteindelijk alle kleuren van de regenboog.
En dan hebben ze nog alle geluk van de wereld gehad!
Een video over het ontstaan van een 'supercel'-storm (bron: FotoVideo.nu).

Roeifiets toertocht

Afgelopen zondag verzamelden 28 roeifietsers zich in Hoog-Soeren. Roelof en Marloes zijn de organisatoren van deze tocht en dat werd geweldig gewaardeerd. Marloes werd zelfs toegezongen!
De BrandweerQuest diende met zijn Quest als bezemwagen. Dat ging niet echt over rozen, zo lezen we.

Productie of herstel een velomobiel

  • Velomobiel.nl had vorige week al wat gebruikershandleidingen voor: kraakjes lamineren en het schoonmaken, komen ze nu met een serie over de productie van een velomobiel carrosserie (in Slowakije): deel 1.
  • En terwijl Tim bezig is om een onfortuinlijke Quest te herstellen van stevige schade (en niet die in de recentste Ligfiets& staat).

Afneembare USB-lader

Tijdens het fietsen wordt de afneembare accu geladen en levert tegelijkertijd energie voor een USB-apparaat. De maker van de Atom is SivaCycle.

Auto's van de toekomst

In de tekenfilm over de auto van de toekomst, we praten over de vijftiger jaren van de vorige eeuw, wordt ook een 'would-be' velomobiel getoond.
Uiteraard een niet al te serieuze tekenfilm, dus gewoonweg: leuk!

'Met de ligfiets? Ik ben me daar gek!'

Een boekrecensie van het 'Met de ligfiets? Ik ben me daar gek!' van Becky Voorwinden door Belleblabla.
Alle ligfiets(?)-avonturen zijn gebundelde e-mails.

Rondje Nederland

Marcel (Beekie), Rob, Johann en Victor reden in dertien dagen door Nederland. Ze kwamen naast prachtige routes ook diverse obstakels en uitdagingen tegen!

RDW baan

Nog een uitnodiging voor de 1-uurs race op RDW baan 29 juni.

Redactie

Reacties (0)